Sungurlu Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “2014 yılından bu yana geleceğimiz olan çocuklar için kendi imkânlarımızla elimizden gelen her şeyi, sınırları zorlayarak sonuna kadar yapmaya çalıştık. Bu durum hep bilinmesine rağmen sadece bakmakla yetinildi ya da yapılan güzel işler ve verilen emekler sonunda ortaya çıkan ürünler hep ayak bağı olarak görüldü.

Bu zamana kadar bir kaç gönüllü destekçimiz ve imkânları zorlayarak kendi olanaklarımızla geldik. Çocuklarımız için ailemizden ve kendi özel zamanlarımızdan çalarak, uğraş ve emek vererek temiz ve ahlaklı spor ortamları hazırlarken, insanların bizim yaptığımız işi külfet ve gereksiz görerek yapmış olduğu söylem ve davranışlara rağmen yılmadık, yolumuza devam ettik. Fakat bu yıl kulüp ve çalışanları olarak hem enerji hem de maddi olarak büyük sıkıntı içine girdik. Kurulduğumuz günden beri tüm zorluklara ve maddi imkânsızlıklara rağmen hedeflerimizden şaşmadan ilerlemeye devam ettik. Fakat bu yıl bizi aşan ve çözüm bulamadığımız maddi imkânsızlıklardan dolayı Türkiye Finallerine katılamıyoruz. Daha doğrusu kendi çocuklarımızla elde ettiğimiz başarıyı taçlandıramadan, emekleri yerde bırakarak çocuklarımızı finallere götüremiyoruz.

Yıllarca hangi şartlarda organizasyonlara katılıp Türkiye Finallerine nasıl gittiğimizi ne bilen ne de soran oldu. Sungurlu'yu ve Çorum'u temsil ettiğimiz bile önemsenmedi. Biz çocuklar için elimizden gelenin fazlasını ve gerekli açıklamayı yaptık. Bu gülen yüzlere daha iyi açıklaması olan kurumlar var ise yapsın lütfen. Bizim gönlümüz ferah ama üzgünüz, yapacak bir şey yok. Teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

(Serkan Şansever-Sungurlu)

Editör: TE Bilisim