İl Futbol Tertip Kurulu, olaylarla ilgili olarak Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan başkanlığında toplanırken, raporlar incelendi. Türkiye Futbol Federasyonu, olaylarla ilgili dosyanın Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na gönderilmesini istedi. Bunun üzerine dosya federasyona gönderildi.

YÖNETİCİNİN TARAK KEMİĞİ KIRILDI

Olaylarla ilgili olarak İl Futbol Tertip Kurulu’nun almış olduğu kararlar şöyle: “Müsabaka bitiminde İl Özel İdaresi Gençlik Spor Kulübü’nün sporcu, yönetici ve antrenörünün Sungurlu Belediyespor taraftarlarının ağır saldırısına maruz kaldığı ve çıkan arbedede İl Özel İdaresi Gençlikspor Antrenörü Arslan Doğan’ın burnundan darp edildiği, İl Özel İdaresi Gençlikspor yöneticisi Mustafa Akça’nın ise ayağından darp edilerek tarak kemiğinin çatlamasına sebep olunduğu raporlardan anlaşılmıştır.

POLİS BİBER GAZI KULLANDI

Ayrıca, müsabaka sonunda eskort eşliğinde stattan ayrılan İl Özel İdaresi Gençlikspor kafile otobüsünün seyirciler tarafından taşlandığı ve polisin biber gazı sıkarak seyircileri uzaklaştırdığı ekli raporlardan anlaşılmıştır.

Çıkan olayların son derece vahim olması ve misafir takım antrenörü, yönetici ve sporcularının can güvenliğini zedeleyecek şekilde ciddi olayların gelişmesi nedeniyle Sungurlu Belediyespor Kulübü’nün Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmiştir.

2 FUTBOLCU DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

Ayrıca, Sungurlu Belediyespor Kulübü’nün 1 hafta önce tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen cezalı oyuncusu Sefa Körpe’nin tribünden sürekli rakip takım sporcularına küfrettiği ve seyircileri galeyana getirerek küfür etmeye teşvik ettiği raporlardan anlaşılmış olup, adı geçen sporcunun tedbirli olarak Futbol Disiplin Kurulu’na sevkine, ayrıca, yine Sungurlu Belediyespor Kulübü’nün 8 forma numaralı sporcusu Semih Barındık’ın İl Özel İdaresi Gençlikspor Kulübü Antrenörü Arslan Doğan’a yumruk atarak burnunu kanattığı ve yere düşürdüğü ekli rapordan anlaşılmış olup adı geçen sporcunun tedbirli olarak Futbol Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmiştir.”

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu, dosyayı inceledikten sonra önümüzdeki günlerde kararını verecek.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim