Okul Sporları Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Okullararası Yıldızlar (kız-erkek) Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası 10-12 Mayıs tarihleri arasında Muğla Marmaris’te yapıldı. Erkeklerde 25, kızlarda ise 24 takımın katılımı ile gerçekleşen müsabakalarda Çorum’dan Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu ve Özel Pınar Ortaokulu mücadele etti. Erkekler kategorisinde mücadele eden antrenörlüğünü Ali Korkmaz ve Osman Güher’in yaptığı Yiğit Furkan Şimşek, Umut Baha Dursun ve Uğurcan Dursun’dan oluşan Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu, gruptan 4 puanla çıktıktan sonra çeyrek finalde Gaziantep temsilcisi Kocaetepe Ortaokulu’nu 3-0, yarı finalde bir diğer Çorum temsilcisi Özel Pınar’ı 3-2 ve finalde Kayseri temsilcisi Şehit Bekir Çakır Ortaokulu’nu 3-1 yenerek üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonluğuna uzandı.

Çorum’u kızlar kategorisinde temsil eden antrenörlüğünü Mesut Kuşgöz, Sedef Karadağ ve Derya Tuncal’ın yaptığı Özel Pınar Ortaokulu ise Asu Ayça Şenyuva, Yağmur Yeşil, Sahra Nur Yılmaz ve Elif Su Zihar ile şampiyonluk mücadelesi verdi. Finalde Batman temsilcisi ile karşılaşan Özel Pınar Ortaokulu 2-0 geriden gelerek rakibini 3-2 yenip ikinci kez Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

ÖZEL PINAR’IN ERKEKLERİ ÜÇÜNCÜ

Çorum’u erkekler kategorisinde de temsil eden Özel Pınar Ortaokulu Türkiye üçüncüsü oldu.

Grupta Ankara Özel Arı Ortaokulu ve Isparta Ülkü Ortaokulu ile karşılaşan Özel Pınar Ortaokulu iki rakibini de 3 -0 yenerek 4 puanla gruptan çıkmayı başardı. Daha sonra yarı finalde bir diğer Çorum temsilcisi Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’na 3-2 yenilerek şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim