15 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ

Çorum Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yapımına 22 Nisan 2016’da başlayan ve Çorum Belediyespor’un maçlarını oynacağı yeni şehir stadının yapım çalışmalarının yeni sezonun başlangıcına yetişmesi oldukça zor görünüyor. 15 bin seyirci kapasiteli stadın yapım işini üstlenen müteahhit firma ile yapılan sözleşme gereği stadın 10 Temmuz 2018 tarihinde Çorum Belediyesi’ne teslim edilmesi gerekiyor. Ancak, teslim işinin 10 Temmuz’a yetişmesinin mümkün olmadığı belirtilirken, çalışmaların Eylül ayına bile bitmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor.

İKİNCİ YARIYA BELKİ

Henüz tribün yapım işi bile tamamlanamayan ve sözleşme bedeli 59 milyon 900 bin lira olan stadın sezonun ikinci yarısına yetiştirilmesinin hedeflendiği belirtilirken, çalışmaların bu doğrultuda devam ettiği ifade ediliyor.

Öte yandan, yeni stadın yeni sezonun ilk yarısına yetişme ihtimalinin çok düşük olması nedeniyle Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda bakım çalışması yapıldı. Öyle görünüyor ki, Çorum Belediyespor yeni sezonun ilk yarı maçlarını çimleri güçlendirilen Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynayacak.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim