Çorum Futbol Kulübü’nün maçlarını oynayacağı 15 bin seyirci kapasiteli yeni stadın eksiklerinde sona gelindi. Sadece soyunma odalarının kaldığı belirtilirken, önümüzdeki hafta yüklenici firmanın stadı Çorum Belediyesi’ne, Belediyenin de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretmesi bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2.ve 3.Liglerin başlama tarihini 19-20 Eylül olarak açıklaması üzerine, Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan 15 bin seyirci kapasiteli yeni stadın yeni sezona yetişip yetişmeyeceği merak konusu oldu. Biz de, kamuoyunun merakını gidermek üzere stattaki son durumla ilgili bir araştırma yaptık.

Edindiğimiz bilgilere göre, geçtiğimiz aylarda Çorum Belediyesi’nden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na kabul protokolü imzalanan stattaki eksikler büyük ölçüde giderildi. Sadece soyunma odalarının tefrişatı kaldı.

Eksiklerin giderilmesi üzerine, önümüzdeki hafta içerisinde yüklenici firma stadı Çorum Belediyesi’ne, Belediye de “iş bitti” diye Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredecek.

Soyunma odalarının da hazırlanmasıyla birlikte statta maç oynamaya engel bir durum kalmadığı ve yeni stadın çok büyük bir ihtimalle yeni sezon maçlarına evsahipliği yapacağı ifade edildi.

Çevreyolu üzerinde, şehirlerarası otobüs terminalinin hemen karşısında 72 bin metrekarelik alanda yapımına 2016’da başlanan 15 bin seyirci kapasiteli yeni stadın zemini alttan elektrik ısıtmalı. 25 localı stadın etrafında 25’i engelli olmak kaydıyla 1061 araçlık park alanı da bulunuyor.

Editör: TE Bilisim