Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Belediyespor Kulübü bünyesinde ulusal ve uluslararası başarı elde eden sporcuların ödüllendirildiği törende yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

8 YILDA ÇOK MESAFE ALDIK

Çorum Belediyesi olarak sporu bir yaşam biçimi haline getirmek için çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve bunların meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade eden Muzaffer Külcü, “8 yılda çok mesafe aldık. Biz göreve geldiğimizde sadece kağıt üzerinde görünen Belediyespor Kulübü bugün uluslararası başarılar kazanır oldu. Sporun lokomotifi olan bir belediye haline geldik” dedi.

HAYAT MADALYADAN İBARET DEĞİL AMA…

Sporculara hitap eden Belediye Başkanı Külcü, “Hayat madalyadan ibaret değil. Ama, yaptığınız işin bir hedefi ve bir yol haritası mutlaka olmalı. Madalya, yaptığınız işin ölçüsüdür.

Çalışmaları iki amaç etrafında toplayacağız. Birincisi, sporu bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. İkincisi, elit sporcular yetiştirmeliyiz. Bunun için imkânlarımız var. Bu imkânlar tüm Çorumluların emrinde” şeklinde konuştu.

SADECE 6 BRANŞTA MADALYA ALMIŞIZ, BÖYLE GİTMEZ!

Özeleştiri de yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediyespor bünyesinde 13 branşta faaliyet yapılıyor. Ama bakıyoruz sadece 6 branşta başarı var. Futbol ve voleybolun takım oyunu olduğunu düşünür ve çıkartırsak, 11 branşın sadece 6’sında madalya almışız. Diğer branşların antrenörlerine sesleniyorum. Böyle gitmez, gitmemeli. Madalya alan diğer 6 branşı örnek alın. Onlar bu işi nasıl yaptıysa siz de öyle yapın.

1000 AKTİF SPORCUMUZ VAR

Göreve geldiğimiz ilk yıllarda, sporcu sayımızın çok olduğuyla övünür dururduk. Sonra acemiliğimiz geçti. Dedik ki, getirin şu sporcuları bir bakalım. Ortada sporcu yok. Meğer, sporcularımız sadece kağıt üzerindeymiş. Ama şimdi öyle değil. Lisanslı ve aktif bin civarında sporcumuz var. Bu sayı artacak. Antrenör arkadaşlar yatmayacak. Kapı kapı gezip sporcu bulacak. O eski günler geride kaldı artık” şeklinde konuştu.

Külcü, 13 olan spor branşının kısa süre içerisinde 20’ya çıkartılacağını da sözlerine ekledi.

TESİSLEŞME ÇOK ÖNEMLİ

Belediye olarak spora önemli yatırımlar yaptıklarını da yineleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapımı süren tesislerin yanı sıra bazı mahallelere spor salonları yapacaklarını ve bunların ihale aşamasına gelmek üzere olduğunu ifade ederken, “Tesis olmadan istikrarlı bir başarı söz konusu değil” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim