Kazanılan başarıların kulüp sayısının artmasıyla paralel olduğunu kaydeden Hasan Özer Gökmen, “lisanslı sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Her sene bir önceki seneye göre artıyor. Kulüp sayısının artması da bunu gösteriyor. Bir ilde ne kadar çok kulüp varsa o ilde hareket ve bir o kadar da başarı vardır. Yani satrancın göstergesi kulüple belli oluyor. Federasyonumuzda zaten bunu takip ediyor.

Şu anda 300’e yakın sporcumuz aktif olarak yarışmalara katılıyor. Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Ortalama aktif öğrenci sayımız ise bin civarında. Kulüp sayısının da artması Çorum’da satranç sporunun büyük bir gelişim içerisinde olduğunun bir göstergesidir.

Şu anda herkes el ele verip Çorum’un adını duyurma gayesinde. Çok güzel bir kardeşlik havası var. Hiçbir sorunumuz yok. Herkes görevini layıkıyla yapıyor” dedi.

Türkiye geneline bakıldığında Çorum’da satranç sporunun çok iyi durumda olduğunu da kaydeden Hasan Özer Gökmen, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak, AHL Park Alışveriş Merkezi, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Doğa Okullarına, okullarda ve kulüplerde görev yapan idareci antrenör ve sporculara teşekkür etti.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim