Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelsiz Spor Şöleni dün Mehmetçik Parkı Halı Saha Tesislerinde gerçekleştirildi. Şölene; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları ve 11 kulüpten 106 sporcunun yanı sıra öğretmenler ve aileler katıldı.

İlk olarak çalınan müzikler eşliğinde öğrenciler ve aileler gönüllerince eğlenirken, Bahçelievler Salim Akaydın Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Özel Eğitim Merkezi’nin birlikte hazırladığı kaynaşma ve engelsiz yaşam mücadelesi adı altında halk oyunu gösterisi yapıldı. Daha sonra malzeme dağıtım törenine geçildi. Malzeme dağıtım töreni öncesi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ve Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları günün anlam ve önemini içeren birer konuşma yaptılar. Daha sonra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü langırt, futbol, masa tenisi, bilek güreşi, dart ve badminton sporu yapan öğrencilere malzemelerini takdim etti.

Malzeme dağıtım töreninin ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, özel sporcularla birlikte penaltı atarken, bilek güreşi yaptı, masa tenisi ve langırt oynadılar.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim