Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner ve Sağlık Bilimleri Ensititüsü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erkan Demirkan, Spor Fakültesi ve Sağlık Fakültesi’ne öğrenci alımları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Dün saat 15.00’de Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, öğrenci alımları, engelli öğrenciler ve sınav tarihleri hakkında açıklamalarda bulundu. Beden Eğitim Spor Yüksekokulu’nun fakülteye dönüşmesinin ardından geçen yıl ilk kez lisans düzeyinde öğrenci alımına başladıklarını söyleyen Yamaner, Spor Lisesi mezunları ve A milli formayı olimpik branşlarda terleten öğrencilere de müjdeli haberi verdi.

Spor Bilimleri Fakültesi olarak bu yıl 6 programda toplam 400 öğrenci alacaklarının altını çizen Yamaner, başvuruların ise www.kayit.hitit.edu.tr adresinden online olarak 01-05 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini söylerken, sınavların ise 08-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceklerini ve ilk kez Rekreasyon programına engelli öğrenci alımı yapacaklarını da belirtti.

Geçtiğimiz yıl Spor Bilimleri Fakültesi’ne 2 bin 800 öğrencinin başvurduğunu belirten Yamaner, “Geçen sene bütün programlarda 220 olan taban puanını bu sene 200’e düşürdük. Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’nde taban puan 230, bu bölüme Spor Lisesi’nden mezun olanlar ve A milli formayı olimpik branşlarda terleten öğrenciler için ise başvuru taban puanı 180 olarak belirlendi” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’ne 28 erkek, 28 kadın, 7 milli ve 7 engelli öğrenci olmak üzere toplam 70 öğrenci alınacağını belirten Yamaner, diğer bölümlerin taban puanı ve kontenjanı ile ilgili şu bilgileri verdi; “Antrenörlük Eğitimi bölümünün taban puanı 200. mili sporcularımız ise 180 puan üzerinden başvuru yapabilecek ama milli sporcularımızın olimpik olma zorunluluğunu getirdik. Antrenörlük Eğitimi bölümü normal ve ikinci öğretim olmak üzere 2 öğretimden oluşmakta. Normal eğitim bölümüne 28 erkek, 28 kadın, 7 milli ve 7 engelli öğrenci olmak üzere toplam 70 öğrenci alacağız. Antrenörlük bölümü ikinci öğretimde ise 24 kadın, 24 erkek, 6 milli ve 6 engelli öğrenci olmak üzere 60 öğrenci alacağız. Spor Yöneticiliği bölümünde taban puanımız 200. Bu bölümümüz de iki öğretim oluşmakta. Normal öğretimde bu bölümümüze 28 erkek, 28 kadın, 7 milli ve 7 engelli olmak üzere 70 öğrenci, ikinci öğretimde de aynı şekilde 70 öğrenci alacağız.”
Bu sene ilk defa Rekreasyon bölümüne engelli öğrenci alacaklarını bildiren Yamaner, engelli öğrenciler için taban puanını 100 olarak belirlediklerini ifade etti. Yamaner, engelli öğrencilerin doktordan alınan rapor doğrultusunda istediği branştan sınava girebileceğini dile getirdi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim