Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇASKF) Başkanı Sefer Kurtaran, ÇORUM HABER’i ziyaret etti. Kurtaran, biten futbol sezonunu değerlendirirken, yeni sezon öncesinde yapmayı planladıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Amatör sporun emektar isimlerinden ÇASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aylar’ın da sonradan katıldığı ziyarette Spor Servisi Yönetmenimiz Hüseyin Aşkın ve Spor Muhabirimiz Rıfat Kara ile görüşen Sefer Kurtaran, biten 2017-2018 Amatör futbol Sezonu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, organizasyon bakımından sorun yaşamadıklarını, sorunların genelde saha içerisinde olduğuna dikkat çekti. Özellikle U11 ve U12 Liglerinde yaşanan sorunlara değinen Kurtaran, TFF talimatına rağmen antrenörlerin oyun alanındaki oyunculara taktik verme veya bağırıp çağırmalarını belirtti. Yeni sezonda bunun önüne geçmek için bir takım önlem amaçlı uygulamaları hayata geçireceklerini belirten Sefer Kurtaran, Bölgesel Gelişim Ligi ve Bölgesel Amatör Ligi’nin (BAL) amacının dışına çıktığını yineledi. Kurtaran, “Bölgesel Gelişim Ligi’nde mücadele eden Çorum Belediyespor istediği kulüpten istediği oyuncuyu alabiliyor. Böyle olunca da diğer kulüpler zayıflıyor ve gruplarda başarılı olamıyorlar.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden birçok takım kadrosuna yabancı futbolcu katıyor ve bu futbolculara yüksek meblağlar ödeniyor. Kulüplerimizin bu yanlıştan dönmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni sezon öncesinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili bir dosya hazırladıklarını ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne sunduklarını da kaydeden ÇASKF Başkanı Kurtaran, Belediye ve İl Özel İdare’den destek istemeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Öğrencileri spor alanlarına çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı, TFF ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun ortak çalışma yapması gerektiğini de kaydeden Sefer Kurtaran, spor tesislerinin ancak bu şekilde dolabileceğini belirtti.

ASKF’nin genelde futbola ağırlık verdiği ile ilgili eleştirilere de cevap veren Sefer Kurtaran, “Bizim gelir kaynağımız genelde futbol kulüplerinden. Bu yüzden ağırlığı futbola veriyoruz. Salon sporlarında işleyiş farklılığı da var. Üyemiz olmayan birçok spor kulübü var” ifadelerini kullandı.

Kurtaran, amatör spora destek olan tüm kurum ve kişilere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim