Çorum Belediyespor’la Halide Edip Adıvarspor arasında Pazar günü İstanbul’da oynanacak maç zirve yarışını oldukça yakından ilgilendiriyor. Kritik maç öncesinde iki takımın geride kalan 5 haftadaki gol istatistikleri maç öncesinde önemli ipuçları veriyor.

Çorumspor’un eski futbolcularından Cemil Yücel’in çalıştırdığı Halide Edip Adıvarspor ligin ilk 5 haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 8 puan topladı. 1 maçta da sahadan yenilgiyle ayrılan İstanbul temsilcisi, attığı 7 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü.

Sahasında iki maç oynayan ve bu maçlarda Bağcılar Spor Kulübü’nü 2-1, Kocaelispor’u da 3-0 yenen İstanbul temsilcisi, deplasmanda ise Serik Belediye ve Bayburt Özel İdare ile 1-1 berabere kalırken, Diyarbekirspor’a 3-0 yenildi. Halide Edip Adıvarspor, 5 maçta attığı 7 golün 2’sini sini ilk yarılarda, tam 5’ini ise ikinci yarılarda kaydetti. İlk yarıdaki 2 golün de 34.dakikada olmasının yanı sıra ikinci yarıdaki 5 golün ise son yarım saatlerde gelmesi dikkat çekiyor.

SON 20’DE HİÇ GOL YEMEDİLER

İstanbul temsilcisi, yediği 6 golün ise 2’sini ilk yarılarda, 4’ünü ikinci yarılarda kalesinde gördü. Cemil Yücel’in öğrencileri son 20 dakikalarda ise hiç gol yemediler.

Halide Edip Adıvarspor’un 7 golünden 6’sı ayakla, sadece 1’i kafayla atılırken, İstanbul temsilcisi 2 kafa, 4 de ayak golü yedi.

BELEDİYE SON 20’DE ATAMIYOR

Çorum Belediyespor ise 5 haftada 3 galibiyet, 2 yenilgi aldı. Sahasında Muğlaspor’u 2-1, Fatsa Belediye’yi 1-0, Turgutluspor’u da 2-1 yenen Çorum Belediye, deplasmanda çıktığı iki maçı da kaybetti. Kırmızı-Siyahlılar, 1461 Trabzon ve Gölcükspor’a 1-0’lık skorlarla boyun eğerken, bu iki maçta da golleri ikinci yarılarda yediler.

Deplasmanda henüz golü bulunmayan Çorum Belediyespor, attığı 5 golün 2’sini ilk yarılarda, 3’ünü ise ikinci yarılarda kaydetti. Çorum temsilcisi, Halide Edip Adıvarspor’un hiç gol yemediği son 20 dakikalık periyotta sadece 1 gol atabildi. Çorum Belediye, kalesinde gördüğü 4 golün 1’ini ilk yarıda yerken, Halide Edip Adıvarspor’un gol yollarında en etkili olduğu son yarım saatlik periyotta ise 3 gole engel olamadı. Yani, Çorum Belediye en çok golü İstanbul temsilcisinin en etkili olduğu periyotta yedi.

Tüm gollerini ayakla atan Çorum Belediyespor, kalesinde gördüğü tüm golleri de ayakla yedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim