Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, dün yapılan antrenmandan sonra futbolcularla sahada bir toplantı yaptı. Gül, futbolcuları son kez uyardığına dikkat çekerken, oldukça sert ifadeler kullandı.

SİZİN YÜZÜNÜZDEN HOCAYI HARCAMAM
Futbolculardan bir an önce kendilerine gelmelerini isteyen Başkan Zeki Gül, teknik direktör Fahrettin Sayhan’ın arkasında olduğuna vurgu yaparken, “Bu zamana kadar birçok teknik adamla çalıştım. Teknik direktörümüz Fahrettin Sayhan’ı sizin günahlarınız yüzünden yakmam.
Sizler istediğiniz zaman çok iyi futbol oynuyorsunuz. İsim isim baktığımızda hepiniz kaliteli futbolcularsınız. Ancak bunu sahaya bir türlü yansıtamıyorsunuz. Antalyaspor maçının ardından beni Amerika’dan bile bir sürü kişi aradı ve tebrik etti. Ancak Çatalcaspor maçında o takım gitti başka bir takım geldi. Sizler kapasitenizin yüzde 20’si ile oynuyorsunuz. Yine söylüyorum, çok iyi bir teknik adamla çalışıyorsunuz. Teknik direktörümüz Fahrettin Sayhan’ın söylediği her sözün altına imzamı atarım. Sizin yüzünüzden de hocayı yakmam. Biz çok radikal kararlar alacaktık ancak Genel Kaptan ve teknik heyet buna izin vermediler” dedi.

KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIM
Bundan sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını ve teknik heyetin rapor etmesi halinde büyük hata yapan futbolcuyla yolları ayıracaklarını kaydeden Başkan Zeki Gül, “Biriniz hakkında olumsuz bir rapor geldiği takdirde kulüple olan ilişiğini hemen keserim.
Sahada olmayan, forma şansı bulamayan futbolcu sahada olan futbolcuya saygı duyacak. Oynamayan, forma şansı bulamayan küsmeyecek. Sahada oynayan arkadaşını kendisi oynuyormuş gibi destekleyecek ve takımı kazandığı zaman sevinecek. Yoksa takım olma şansınız yok.

SİZE NE OLDU BÖYLE
Size ne olduğunu bir türlü anlayamıyorum. Aynı cenaze gibisiniz, boş boş bakıyorsunuz. Sahanın sentetik olması bahane olamaz. Gerekirse toprakta da, çamurda da, halıda da, çimde de oynayacaksınız. Bize sentetik rakibe çim miydi? Aynı sahada mücadele ettiniz.
Siz, kendinizin farkında değilsiniz, bir an evvel kendinize gelin. Futbolcu işçidir. İşçinin amacı da işyerinin başarılı olmasıdır. Eğer bir işçi iş yerinin başarılı olmasını istemiyorsa o işçiyi barındırmazlar. Eğer içinizde patron olmak isteyen varsa gelsin başkan olsun. O zaman istediğini yaptırabilir.
Saha çıkın çatır çatır oynayın, mücadele edin, yenilecekseniz de öyle yenilin o zaman size kimse bir şey demez. Ama böyle oynamaya devam ederseniz herkes bir şey söyler” şeklinde konuştu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim