ÇASKF Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette ilk olarak Başkan Sefer Kurtaran, amatör sporun sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtaran, amatör sporlara en büyük desteği İl Özel İdaresi ve Çorum Belediyesi’nin verdiğini yinelerken, bundan sonra da sorunların çözümü için ortak hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Kurtaran, Belediye Başkanlığı seçiminde H.İbrahim Aşgın’a başarı dileklerinde bulundu.

Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ise, çalışanla çalışmayı ayırt ederek amatör spora destek vereceklerini dile getirirken, “amatörlerin istekleri bizim için emir olacak” dedi.

Göreve seçilmesi halinde bugüne kadar verilen desteğin artarak devam edeceğine dikkat çekerken, “Ensar Vakfı başkanlığı yaptığım dönemde, Türkiye genelinde kulüp kurma kararının ardından ilk kulübü kuran 2-3 ilden birisi olduk.

Amatör sporun günümüzdeki önemi çok daha arttı. İnsanların sağlıklı olması spor yapmasının öneminin yanında yeni nesil ile ortak buluşma noktamız çok az ve spor bu alanlardan en önemlisi.

Yaşınız ne olursa olsun, spor birleştirici bir unsur. Çocuklarımızı hem kötülüklerden uzak tutmak ve birlikte yapacağımız bir alan olarak spora yönlendirmenin önemini anlatmaya gerek yok. Bu anlamda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu çok hayırlı bir iş yapıyor.

Ben şundan eminim ki, gençliğe yapılan yatırım hiç bir zaman boşa gitmemiştir ve gitmeyecektir. Başarı emek vermekle olur. Amatör camia olarak sizler bu işe büyük emek veriyorsunuz ve imkânlar ölçüsünde bir şeyler yapıyorsunuz. Şunu hiç unutmayın ki, bizler bu hayırlı işinizde hep sizin yanınızda olacağız ve sizlerin talebi bizim için emir olacaktır.

Gençlerle aynı dili kullandığımız ender alanlardan birisi spor olduğuna göre, bizler yetişkinler olarak bunu çok iyi değerlendirmek zorundayız. Tüm kulüpler bizim olacak ve sporda siyasetin yerinin olmadığına göstereceğiz.

Tabi ki, çalışan ve çalışmayan ayrımını yapacak ona göre katkı ve destek vereceğiz. Çalışanlarla kol kola birlikte yürüyeceğiz. Sporu ve özellikle amatör spora büyük önem veriyoruz inşallah sizlerle birlikte çalışmak bize nasip olur” şeklinde konuştu.

YENİ ÇORUMSPOR’U SABİT GELİR KAYNAKLARINA KAVUŞTURACAĞIZ

Yeni Çorumspor’la ilgili de konuşan Aşgın, Çorum’un gerçek yerinin daha üst ligler olduğunu ifade ederken, kulübü sabit gelir kaynaklarına kavuşturacak çalışmalar yapacaklarını söyledi. Aşgın, “Belediyelerin profesyonel kulüplere katkı vermesi yasal olarak mümkün değil. Ancak Yeni Çorumspor bu şehrin bir gerçeği ve ona da sahip çıkmak zorundayız.

Bu lig kesinlikle Çorum’a yakışmıyor, önce layık olduğumuz yere çıkmak için elimizden gelen birlikteliği sağlayacağız. Sonrasında ise profesyonel kulübe balık vermeyeceğiz ama balık tutmayı öğreteceğiz. Belli sabit gelir kaynakları oluşturup bu gelire göre plan ve programlarını yapmalarını, kulübü idare etmelerini isteyeceğiz.

Amatörde ise devlet bize destek vermemiz için zorluyor. Profesyonel kulübümüzü sabit gelire kavuşturduktan sonra tüm gücümüzle amatörün yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim