Çorum Belediyespor Yönetimi yaklaşık 2 haftalık sessizliğini 3 transferle bozdu. Kırmızı-Siyahlı yönetim, dış transferde Kartalspor’dan eski Çorumsporlu stoper Abdullah Karmil ve 1461 Trabzon’dan orta saha oyuncusu Ebrullah Kokoç’u 1’er yıllığına transfer ederken, Çorumlu sporseverlerin önceki sezon Tuzlaspor’dan hatırlayacağı golcü Yakup Alkan da Malatyaspor’dan 1 sezonluğuna kiralandı.
Transfer Komitesi Üyesi Fahri Yandık, Abdullah Karmil ile kesin anlaşmaya vardıklarını açıklarken, bu futbolcunun özel bir nedenden dolayı imza fotoğrafı çektirmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine, Emrullah ve Yakup için dün Turgut Özal İşmerkezi’ndeki toplantı salonunda imza töreni düzenlendi. Törene, Fahri Yandık’la Genel Kaptan Yetkin Özbey katıldı.
1461 Trabzon’dan transfer edilen 33 yaşındaki Emrullah Kokoç geçen sezon 31 maçta forma giyerken, 1 gol attı, 4 sarı kart gördü.
2008-2009, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında Çorumspor forması giyen stoper Abdullah Karmil ise geçen sezonun ilk yarısında Alanyaspor, ikinci yarısında ise Menemen Belediyespor’da oynadı. 28 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusu, geçen sezon toplamda 11 maç oynarken, 8 sarı, 1 kırmızı kart gördü ve Alanyaspor formasıyla 1 gol attı.
Çorumlu sporseverlerin önceki sezon Tuzlaspor’dan hatırlayacakları golcü Yakup Alkan ise geçen sezon başında Malatyaspor’a transfer oldu. Malatyaspor’da 7 maçta forma şansı bulabilen Yakup, devre arasında Menemen Belediyespor’a kiralık verildi. 24 yaşındaki golcü futbolcu, İzmir temsilcisinde sadece 2 maçta oynayabildi ve sezonu gol atamadan tamamladı.




(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim