Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan Liseli Genç Erkekler Serbest Güreş İl Birinciliği dün yapıldı.
Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi’nde düzenlenen il birinciliğine, Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sungurlu Sunguroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Spor Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osmancık Anadolu Lisesi ve Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden toplam 92 sporcu öğrenci katıldı.10 sıklette yapılan müsabakalar sonunda birinci olan güreşçiler, Türkiye Şampiyonası’na katılacak sporcuların belirleneceği grup birinciliğinde mücadele etme hakkı kazandı.
Çekişmeli geçen müsakabalar sonunda, sıkletlerinde dereceye giren güreşçiler ve okulları şöyle: 39-42 Kilo: 1.Furkan Güneş (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 2.Mustafa Dönek (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi).
46 Kilo: 1.Batuhan İmeci (Sungurlu Sunguroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi).
50 Kilo: 1.Yasin Mintemur (Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 2. Gökdeniz Kambur (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi).
54 Kilo: 1.Sinan Bozkurt (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 2.Selim Uzun (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 3. Zafer Coşgun (Spor Lisesi).
58 Kilo: 1.Ramazan Bolat (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 2.Mustafa Emirhan Damatoğlu (Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi), 3.Talha Yılmaz (Anadolu İmam Hatip Lisesi), 3. Serdar Sakızcı (Anadolu İmam Hatip Lisesi).
63 Kilo: 1.Hamza Yılmaz (Mehmetçik Anadolu Lisesi), 2. Serhat Şener (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 3.Yasin Havyar (Anadolu İmam Hatip Lisesi), 3.Muhammed Ali Eryücel (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi).
69 Kilo: 1.Enes Mehmet Damatoğlu (Anadolu İmam Hatip Lisesi), 2.Oğuzhan Davut Berk (Spor Lisesi), 3.Nihat Kuran (Osmancık İmam Hatip Lisesi).
76 Kilo: 1.Onur Alp Üzel (Mehmetçik Anadolu Lisesi), 2.Niyazi Çıtak (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi).
85 Kilo: 1.Mustafa Tayyip Küçük (Spor Lisesi), 2. Mehmet Batuhan Arabacı (Mehmetçik Anadolu Lisesi).
85-100 Kilo: 1.Mehmet Can Kaya (Spor Lisesi), Ömer Orak (Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi).
Dereceye giren güreşçiler madalya ile ödüllendirildi.



(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim