Fransa’nın Macon kentinde düzenlenen Gençler Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi Selim Kozan ikinci olup gümüş madalya kazanırken, Çorum Belediyespor’un şampiyonadaki diğer milli güreşçisi Engin Çetin ise madalyayı kıl payı kaçırarak Dünya beşinciliğini elde etti.

SELİM’DEN BİR GÜMÜŞ DAHA
Bu yıl Haziran ayında Romanya'nın Bükreş kentinde yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası’nda İkincisi olan milli güreşçimiz Selim Kozan, Dünya Şampiyonasında da İkinci olarak ülkemize bir kez daha bu gururu yaşattı.
Fransa’da Cumartesi günü 60 kiloda mindere çıkan Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Selim Kozan, ilk maçında ABD'li güreşçi Seth Anthony Gross'u 11-10 skorla geçerek üst tura yükseldi. Üst turda Belaruslu güreşçi Dzianis Maksimau'la karşılaşan Selim Kozan müsabakayı kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Fransız güreşçi Ilman Mukhtarov'u da 7-2 yenen Kozan, yarı finalde yükseldi ve madalyayı garantiledi.
Yarı finalde Gürcü Shmagi Todua ile eşleşen Çorumlu güreşçi, rakibini 1.30 saniye gibi kısa bir sürede 11-0 yenerek final bileti aldı.
Çorumlu güreşçi finalde İranlı güreşçi Peiman Bioukagha Biabani ile Dünya şampiyonluğu için karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakayı 3-1 kaybeden Selim Kozan ikinci oldu ve gümüş madalya aldı.

ENGİN ÇETİN MADALYAYI KIL PAYI KAÇIRDI
50 kiloda mindere çıkan Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Engin Çetin ise madalyayı kıl payı kaçırdı. İlk maçında Spencer Richard Lee'ye yenilen Engin Çetin, rakibinin finale çıkmasıyla birlikte iki repesaj maçı hakkı elde etti. İlk repesaj maçında Fransız rakibi Valentin Damour'u tuşla yenen Engin Çetin, ikinci repesaj maçında son Avrupa İkincisi Razvan Kovacs ile eşleşti. Kovacs'ı 1 dakika gibi kısa bir sürede 10-0 yenen Çetin, üçüncülük maçını yaptığı Azeri Türkü Aliabbas Rzazade'ye 2-0 yenilerek Dünya beşincisi oldu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim