Çorumlu güreşçi Selim Kozan, Avrupa Şampiyonası’nı yine madalya ile kapattı. Geçmişte Avrupa şampiyonluğu bulunan Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Selim Kozan, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, serbest stil 60 kiloda ikinci olup gümüş madalya kazandı.
Selim Kozan, Cumartesi günü mindere çıktı. Serbest stil 60 kiloda milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi, ilk turda Ukraynalı rakibi Yaroslav Hurskyy'i 7-0 skorla yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. İkinci turda evsahibi Romanya’dan Norbert Molnos’u 11-0 mağlup edip adını çeyrek finale yazdırdı. Azeri rakibi Ali Rahimzade ile yarı final müsabakasında karşılaşan Çorumlu güreşçi Selim Kozan, Rahimzade'yi 6-4 skorla geçti ve yarı finale yükseldi.
Minderi rakiplerine dar eden ve Avrupa şampiyonluğuna yürüyen Selim Kozan’ın yarı finaldeki rakibi Gürcistan’dan Shmagi Todua oldu. Ancak, diğer turlarda olduğu gibi, yarı finaldeki Gürcü güreşçi de Selim Kozan’a hafif geldi. Kozan, Gürcü güreşçiyi 12-1 gibi farklı bir skorla yenerek adını finale yazdırdı.
Selim Kozan, finalde Rus güreşçi Uruzbek Tsomartov ile karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadeleyi şanssız bir şekilde 11-8 kaybeden Kozan, Avrupa ikincisi oldu ve ülkemize gümüş madalya kazandırdı.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim