Judodan ayrılan ve bağımsız bir spor dalı olan ‘kuraş’ın Dünya ve Avrupa Şampiyonaları İstanbul’da yapıldı. İki şampiyonada da Türkiye’yi temsil eden Çorumlu 4 sporcu madalya alırken, Sedanur İçağası Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.

Bahçelievler Hasan Doğan Spor Kompleksi’nde ilk olarak Büyükler Dünya Şampiyonası müsabakaları yapıldı. 43 ülkeden 480 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Çorum Gençlikspor’dan 52 kiloda Sedanur İçağası ve Şeyma Hacer Yağlı, 57 kiloda Dilara Sol ve 78 kiloda da Sümeyra Aykaç da Türkiye’yi temsil etti. Ancak Çorumlu sporcular dereceye giremedi.

Dünya şampiyonasının ardından Avrupa Şampiyonası da aynı yerde yapıldı. Çorumlu sporcular Avrupa Şampiyonası’nda da mücadele ederken, 52 kiloda Sedanur İçağası şampiyon olup ülkemize altın madalya kazandırdı. Aynı kiloda Şeyma Hacer Yağlı ikinci olup gümüş madalya kazanırken, 57 kiloda Dilara Sol ve 78 kiloda Sümeyra Aykaç da üçüncülüğü elde ettiler.

Judo İl Temsilcisi Hüseyin Üstündağ ve antrenör Hakan Taştan nezaretinde tatamiye çıkan Çorumlu sporcuların kazandıkları madalyalar, Çorum’un kuraştaki ilk uluslararası madalyaları olarak kayıtlara geçti.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim