Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği’nin 2018 faaliyet programında yer alan küçükler, yıldızlar ve kadınlar satranç birinciliğinde heyecan başlıyor. Satranç İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Küçükler satranç il birinciliği 6-7 Ekim, yıldızlar satranç il birinciliği 20-21 Ekim ve kadınlar satranç il birinciliği ise 2-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Bu turnuvada dereceye giren sporcular 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatili programı kapsamında Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye finallerine gitmeye hak kazanacak” denildi.

Çorum Satranç İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, yeni lisans çıkaracak veya vize işlemeni yapacak sporcular Türkiye Satranç Federasyonu sporcu lisansı ve vize işlemlerini lisans.tsf.org.tr web sayfası üzerinden online olarak yapabileceklerini, sporcuların lisans ve vize başvurularını yaparken, sağlık raporu ve 18 yaşından küçükler için veli muvafakatnamesinin sistem üzerinden JPEG ortamında eklenmesi gerektiğini ve asıllarının Türkiye Satranç Federasyonu’na (TSF) göndermeleri gerektiğini belirtti.

Hasan Özer Gökmen ayrıca Satranç İl Temsilciliği olarak Çorum’da satranç sporunun gelişmesi yönünde iyi çalışmalar yürüttüklerini, satranç sporunu öğrenmek isteyenlere yönelik başlangıç, orta ve ileri düzey kurslar acıktıklarını dile getirdi. 7’den 70’e herkesi satranç oynamaya davet ettiklerini de sözlerine ekleyen Gökmen, Satranç İl Temsilciliği’nin resmi sitesi olan corum.tsf.org.tr adresinden turnuvalara ilişkin ayrıntılı bilgiye vatandaşların ve satranç severlerin kolaylıkla ulaşabileceklerini de söyledi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim