Çorum Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince planlanan Uluslararası Çorum Satranç Turnuvası sona erdi.
Atatürk Spor Salonu’nda 6 gün süren turnuvaya Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (K.K.T.C.) 37’si yabancı uyruklu 154 sporcu mücadele etti. 12 yaş altı ve açık olmak üzere 2 kategoride düzenlenen turnuvada 13 hakem görev yaptı.
Turnuva, Cumartesi günü yapılan müsabakalarla sona ererken, iki kategorinin şampiyonları da Azerbaycan’dan çıktı. 12 yaş altı kategorisinde Azeri satranççı Sadıq Garayev birinci, Türkiye’yi temsil eden Denizlili satranççı Umut Bekiroğlu ikinci, yine Azerbaycan’ı temsil eden Eljan Gulamzada üçüncü oldu.
Açık kategorisinde ise, Azerbaycanlı satranççı Vugar Rasulov birinci, Gürcistan’dan Davit Benidze ikinci, Davit Zarkua da üçüncü oldu.

EN İYİLERE ÖDÜL
Öte yandan, turnuvada en iyiler de belirlenip ödüllendirildi. 12 yaş altı kategorisinde, “en iyi Çorumlu satranççılar” arasında ilk 3 sırayı Burak Yağlı, Alper Mustafa Özdilli ve Betül Yazıcı alırken, açık kategorisinde ise “en iyi Çorumlu satranççılar” olarak Necati Şahin, Medeni Deniz ve Evren Deniz Sarıbay yer aldı.
Turnuvada,12 yaş altı “en iyi bayan satranççılar” kategorisinde Delfin Yunus birinci, Betül Yazıcı ikinci, Begüm Yüktaşır üçüncü sırada yer alırken, 55 yaş üstü kategorisinde en iyi satranççılar Metin Kayaman, Necati Şahin ve Şükrü Alkan yer aldı.
“En iyi bayan satranççılar” kategorisinde ise İnga Charkhalsvili, Julia Gömbulut ve Sopika Tereladze ilk üçte yer aldılar.



(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim