2016-2017 Çorum Okul Sporları Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler Satranç Takım Yarışmaları’nın başlayacağı açıklandı.

Satranç İl Temsilcisi, Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“28 Şubat tarihinde saat 16.00’da teknik toplantının yapılacağı Çorum Okul Sporları Minikler-Küçükler-Yıldızlar-Gençler Satranç takım yarışmaları 01-05 Mart tarihleri arasında Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde yapılacak.

Okul Sporları Satranç Takım Yarışmaları sonunda dereceye giren takımlar ilimizi 30 Mart-05 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Bölgesel Takım Turnuvası’nda temsil etmeye hak kazanacaklar.”

KÜÇÜKLER VE YILDIZLAR SATRANÇ TURNUVASINA BÜYÜK İLGİ

İlimizde düzenlenecek olan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Turnuvası Yönergesi’ nin Türkiye Satranç Federasyonu’nun sayfasında yayınlanmasının ardından, ilimizde yer alan okul ve kulüplerin turnuvaya büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Hasan Özer Gökmen, “Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası’na toplamda 27 takım müracaatta bulundu. Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası’nın Okul Sporları Satranç Takım Yarışları’nın hemen ardından yapılacağı açıklandı.

Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası’nda dereceye giren takımlar Türkiye ve Yıldızlar Takım Şampiyonası’nda ilimizi temsil etme hakkı kazanacak.” dedi.

KULÜPLER LİGİNDE SON VİRAJ

Satranç İl Temsilcisi Gökmen, kulüpler ligi ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“2017 Yılı Kulüpler Ligi müsabakaları başvuruları alınmaya başlandı.  20 Şubat tarihinde transferlerin son bulmasının ardından kulüp başvuruları Türkiye Satranç Federasyonu’na iletilecek ve Mart ayı içerisinde lig müsabakaları başlayacak.

Çorum İli Satranç Kulüpler Ligi’nde dereceye giren takımlar Temmuz ayında yapılacak olan Türkiye Kulüpler Şampiyonası’ nda Satranç İkinci Ligi’ne yükselme mücadelesi verecekler.”

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim