Çorum Belediyespor, mutlak şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda ayağına gelen fırsatları bir bir tepiyor. Sezonun ilk yarısını zirvenin 10 puan gerisinde kapatan Çorum Belediye, ikinci yarının ilk 6 haftasında liderlik koltuğuna oturma fırsatından yararlanamadı.

Çorum Belediyespor’un şampiyonluk yarışındaki rakipleri ikinci yarıda beklenmedik puan kayıpları yaşarken, Çorum Belediye bu fırsatlardan yararlanamadı. İkinci yarının ilk 6 haftasında 9 puan toplayıp 9 puan kaybeden Çorum Belediye, 6 maçın tamamını kazanmış olsaydı, Çarşamba günü Cizrespor’la evinde oynadığı ve 2-0 galip geldiği karşılaşmanın bitiminde 47 puanla liderlik koltuğuna oturacaktı.  Ancak Çorum Belediye de rakipleri gibi hesapta olmayan puan kayıpları yaşadı ve hedefin şimdilik gerisinde kaldı.

Sezonun ilk yarısını 39 puanla lider olarak tamamlayan ve 46 puanla zirvedeki yerini koruyan Sancaktepe Belediye ikinci yarıda oynadığı 5 maçta 8 puan kaybederken, şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Kocaelispor 7, Altay 6, Van Büyükşehir Belediye de 8 puan kaybetti.

Puan kayıplarının devam edeceği gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, Çorum Belediyespor’un biraz kıpırdanmayla farkı kapatıp mutlu sona ulaşması hiçte olmayacak şey değil.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim