Uluslararası Badminton Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan U15 Medvode Forza Cup 2019 Badminton Şampiyonası’nda heyecan sona erdi. U15 milli takımı adına şampiyonada ter döken Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Mehmet Can Töremiş tek erkeklerde gümüş madalya, çift erkeklerde ise altın madalyanın sahibi oldu. Uluslararası turnuvada ilk kez mücadele eden bir diğer Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Beren Aşkar ise çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Şampiyona’nın sona ermesi ile birlikte önceki akşam Çorum’a gelen milli sporcuları Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü ve aynı zamanda Badminton İl Temsilcisi Barış Boyar, sporcuların aileleri ve çok sayıda badminton tutkunu karşıladı. Çorum Otogarı’na ayak basan milli sporcular için coşkulu bir karşılama organize edildi. Milli sporcuların otobüsten inmesi ile birlikte otogarda havai fişekler patladı, alkış sesleri yükseldi. Coşkulu kalabalık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen minik sporcular antrenörlere Barış Boyar’a teşekkür edip aileleri ve arkadaşları ile hasret giderdiler.

“BUGÜN BİR KEZ DAHA AİLE OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK”

Milli sporcuların Slovenya’da elde ettikleri başarıdan dolayı gurur duyduğunu söyleyen antrenör Barış Boyar, bu coşku ile bir kez daha aile olduklarını herkese gösterdiklerini söyledi.

Sporcuların gözlerinde ki mutlulukta en ufak katkısı olan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Boyar, “ Biz sonuna kadar güvenen, destek olan ve işinin ehli kişilerden oluşan bir kulübüz. Biz birbirlerine sımsıkı bağlanan kardeşliğin ne demek olduğunu gösteren ve bir amaç uğruna çok çalışan bir grubuz. Tek amacımız topluma karakterli ve ahlaklı insanlar kazandırmaktır. Bunların olduğu yerde de başarı her zaman kaçınılmazdır” dedi.

Editör: TE Bilisim