Form grafiği son haftalarda yükselen Yakup Kayış, uzun lig maratonunda zaman zaman puan kayıplarının yaşanmasının normal olduğunu dile getirirken, “Biz yeni kurulmuş bir ekibimiz. Hepimizin tek hedefi var, o da sezon sonunda şampiyonluk yaşamak. Tüm çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Lig uzun bir maraton ve önümüzde daha oynayacağımız çok maç var. Bu zorlu ve engebeli yolda zaman zaman istemediğimiz sonuçlar alabiliriz. Ancak kimsenin şüphesi olmasın bu takım sezon sonunda mutlu sona ulaşacaktır” dedi.
ÇORUM’UN YERİ ÜST LİGLER
Takımda arkadaşlığın üst seviyede olduğuna da dikkat çeken Çorumlu futbolcu, Çorum’un gerçek yerinin 3.lig olmadığına vurgu yaparken, “Gerek teknik heyetimiz, gerekse de bizler şehre karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Takımdaki arkadaşlık düzeyimiz üst noktada. Herkes başarıya giden yolda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Zaten puan cetvelindeki yerimize bakıldığında da ne demek istediğimiz çok iyi anlaşılıyor. Bizler bu şehrin bu liglere layık olmadığına inanan insanlarız. Bunun için de ligdeki tüm maçlarımızdan istediğimiz puanlarla ayrılmak için çaba sarf ediyoruz. Tabi bunu yaparken de, taraftarımızın özellikle iç saha maçlarında desteğine ihtiyacımız olacak. Taraftarımız bize elbette yeterli desteği sağlıyor. Her geçen hafta da taraftar sayımızın arttığını gözetliyoruz. Bununla birlikte tüm şehrin bizlere gerçekten inanmasını ve de güvenmesini istiyoruz. Hep birlikte başarıya odaklanmamız halinde başaramayacağımız bir işin olmadığına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
KUPADA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Ligde şampiyon olacaklarına inançlarının tam olduğunu yineleyen Yakup Alkan, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Trabzonspor’u eleyip gruplara kalmayı hedeflediklerini kaydetti. Deneyimli futbolcu, “Ligde olduğu gibi kupada da iyi gidiyoruz. Trabzonspor gibi Türk futbolunun devlerinden biriyle sahamızda oynayacağız. Kazanıp gruplara kalacağımıza inanıyoruz” dedi.
YÖNETİME TEŞEKKÜR
Başta Onursal Başkan Muzaffer Külcü, Kulüp Başkanı Zeki Gül ve yönetimin kendilerine her türlü imkânı sağladığını da kaydeden Yakup, “Bizler sahada yöneticilerimizi mahcup etmemek adına mücadele ediyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın sezon sonunda bu takım hak ettiği yerde olacaktır” ifadelerini kullandı.
Yakup Kayış 2 sezon aradan sonra döndüğü Çorum Belediyespor’da ligde 6, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2 maçta forma giydi.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim