Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 24-29 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na evsahipliği yapacak spor salonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Dalgıçlar firmasının yapımını sürdürdüğü spor salonu inşaatında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Metin Alkan, salonun Dünya Şampiyonası’na yetişmemesi için hiçbir neden olmadığını ifade ederken, “Salonumuzda gördüğünüz gibi çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2 dönümlük bir alana sahip olan salonumuz tamamen uluslararası standartlara göre yapılıyor. Bildiğiniz gibi, müteahhit firma Çorumlu ve canla başla salonu Dünya Şampiyonası’na yetiştirmeye çalışıyor. Şampiyona için önümüzde 7-8 ay gibi bir süre var ve salonun şampiyona yetişmesine engel hiçbir teknik neden bulunmuyor. Salonun Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor. Yani rahatlıkla Dünya Şampiyonası’na yetişecek.
Kaldı ki, biz bu şampiyonayı Çorum’a alırken, bırakın B planını, C, D,E planlarımızı bile yaptık. Biz bu şampiyonaya Çorum olarak evsahipliği yapacağız.
Üniversite olarak, çok güzel işlere imza atıyoruz. Dünya Güreş Şampiyonası’nın ardından 2017 Avrupa Futsal (salon futbolu) Şampiyonası’ da bu tesislerde yapılacak. Yine, salonumuzun hemen yayına yapacağımız futbol sahası da Çorum’un hizmetinde olacak” şeklinde konuştu. Salon ve futbol sahasının hizmete açılmasıysa Kuzey Yerleşkesi’nin tamamlanacağını da kaydeden Rektör Reha Metin Alkan, “Burada her şey çok güzel olacak. Kuzey Yerleşkesinin öğrenci kapasitesi yaklaşık 30 bin civarında olacak. Çorum, şehir olarak nüfus kaybı yaşayan bir il. Bunun önüne geçmek için şehrin sahip olduğu potansiyelleri ortaya çıkarmamız lazım. Şu anda, bu sinerji ortaya çıkıyor. Üniversite olarak bize büyük görev düşüyor. Biz de, tüm birimleri ve tesisleriyle buna hazırız” şeklinde konuştu.
Rektör Alkan’ın basına bilgi verdiği toplantıda, BESYO Müdürü Doç.Dr. Faruk Yamaner, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Erkan Demirkan, Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık, İnşaat Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı ve 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası İletişim Koordinatörü Uzm.Dr.Canay Umunç da hazır bulundu.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim