Yeni sezon hazırlıklarını Bolu’da sürdüren Çorum Belediyespor’la 3.lig takımlarından Sakaryaspor arasında dün Düzce-Topuk Yaylası’nda saat 15.00’te başlayan hazırlık maçı çıkan olaylar nedeniyle yarıda kaldı.
Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt Sakaryaspor karşısında sahaya Burak Onur, Ufuk, İmam, Ahmet, Hüseyin Emrullah, Çağrı, Erkut, Sebahattin, Ferhat ve Yakup Alkan’dan oluşan onbiri sürdü. Sakaryaspor’un teknik patronu Özcan Kızılcan ise ilk onbirde; Hüseyin, Fikret, Canberk, Aytaç, Zafer, Serdar, Talha, Murat, Abdulkadir, Enes ve Hakan’a görev verdi.
Yeni sezonda gruplarında şampiyonluk mücadelesi verecek iki takım arasında kıran kırana geçen maçta dakikalar 26’yı gösterirken saha bir anda karıştı. İddiaya göre; Sakaryaspor atağında, Çorum Belediyesporlu bir futbolcu yerde sakatlık geçirmesine rağmen Sakaryasporlu Murat topu taca atmak yerine atağı sürdürmeye çalışırken, topsuz alanda Belediyesporlu Ferhat ile Sakaryasporlu Talha arasında bir anda tartışma yaşanmaya başladı. İki takımın diğer futbolcularının da karışmasıyla olaylar büyüdü ve saha savaş alanına döndü. Tribünde yer alan 15 kadar Sakaryaspor taraftarı da sahaya inerken, olay güçlükle yatıştırıldı. Çorum Belediyespor, maça devam etmeyerek soyunma odasının yolunu tuttu.
Çorum Belediyespor kafilesi Topuk Yaylası’ndan Bolu’daki Termal Otel’e dönerken, kafileyi takip eden araçta bulunanların attığı taşlarla otobüsün camı kırıldı. Bu arada araçta bulunan bazı taraftarlar, Çorum Belediyesporlulara bıçak çekti. Camları kıran saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden kaçarken, Çorum Belediyespor kafilesi jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma tutanak tutarken, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
(Hüseyin AŞKIN) 
Editör: TE Bilisim