Hitit Üniversitesi’nin evsahipliğini yaptığı 11.Üniversitelerarası Avrupa Futsal (salon futbolu) Şampiyonası’nda kızlarda Rusya'nın Polytechnical Üniversitesi yenilgisiz şampiyon oldu.

Türkiye, Hırvatistan, Almanya, Portekiz ve Rusya’dan 7 takımın tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği şampiyona önceki gün oynanan maçların ardından sona erdi.

TOKİ Spor Salonu’nda oynanan grubun son maçlarında Türkiye temsilcisi Celal Bayar Üniversitesi, Portekiz temsilcisini 4-3 yenerken, Hırvatistan ise Almanya’yı 2-0 geçmeyi başardı. Rusya temsilcisi ise saat 17.00’de Türkiye temsilcisi Ege Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ruslar karşılaşmadan 5-1 galip ayrılarak yenilgisiz şampiyon olmayı başardı.

Bu sonuçların ardından Rusya 18 puanla şampiyon olurken, Hırvatistan temsilcisi Zagreb Üniversitesi 12 puanla ikinci, Almanya 9 puanla üçüncü, Ege Üniversitesi 7 puanla dördüncü, Portekiz 6 puanla beşinci, Kocaeli Üniversitesi 5 puanla altıncı, bir diğer Türk temsilcisi Celal Bayar Üniversitesi ise 4 puanla yedinci oldu.

Dereceye giren takımlar için düzenlenen ödül törenine; Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) Onursal Başkanı Alberto Gualtieri, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner katıldı.

Şampiyona’da dereceye giren ülkelere kupaları ve madalyaları protokol tarafından takdim edildi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim