Çorum’da devam eden 11.Üniversitelerarası Avrupa Futsal (salon futbolu) Şampiyonası’nda bayanların şampiyonu belli oldu. Rusya dünü bay geçmesine rağmen, en yakın takipçisi Ege Üniversitesi’nin yenilmesi üzerine şampiyonluğunu ilan etti.

Bayanlarda 7 takım tek devreli lig statüsüne göre mücadele ederken, Rusya temsilcisi Polytechnic Moscow 4’te 4 yaptı. 12 puanla liderlik koltuğunda oturan Rus ekibi dünü dinlenerek geçirirken, en yakın takipçisi 7 puanlı Ege Üniversitesi, Portekiz ekibi Of Minho’ya 3-2 yenildi. Bu sonucun ardından Portekiz ekibi ilk galibiyetini alırken, Türk temsilcisi Ege Üniversitesi 7 puanda kalıp şampiyonluk umutlarını yitirdi. 12 puanlı lider Rusya henüz 2 maçı daha olmasına rağmen şampiyonluğunu ilan etti.

Bayanlarda günün diğer maçında Almanya Of Munster, Türk ekibi Celal Bayar Üniversitesi’ni 6-3 mağlup ederek puanını 6’ya yükseltti. Celal Bayar Üniversitesi 1 puanla son sırada kaldı.

BUGÜN 3 MAÇ VAR

Bayanlarda bugün 3 maç oynanacak olup, şampiyona yarın sona erecek. Bugün TOKİ Spor Salonu’nda saat 12.00’de Rusya ile Celal Bayar Üniversitesi, saat 15.00’te Portekiz ile Hırvatistan, saat 17.00’de ise Almanya ile Kocaeli Üniversitesi karşılaşacak.

Yarın oynanacak son hafta maçlarında ise, TOKİ’de saat 12.00’de Hırvatistan ile Almanya karşılaşacak olup, aynı saatte Tevfik Kış Spor Salonu’nda Celal Bayar Üniversitesi ile Portekiz, yine aynı salonda saat 17.00’de Ege Üniversitesi ile Rusya karşı karşıya gelecek.

ERKEKLERDE YARI FİNAL MAÇLARI YARIN

Bayanlarda Rusya’nın şampiyonluğunu ilan etmesinden sonra erkeklerde grup maçları tamamlandı.

A grubunda, yarı finale garantileyen Polonya ile Portekiz arasındaki liderlik maçını 3-2 kazanan Portekiz yarı finale grup birincisi olarak yükselirken, Polonya ekibi grup ikincisi oldu. B grubunda ise, daha önce liderliği garantileyen Gürcistan günü bay geçerken, ikinci olarak yarı finale yükselen Portekiz Of Porto, Macaristan ekibine 6-3 yenildi.

Şampiyonada yarı final maçları yarın TOKİ Spor Salonu’nda oynanacak olup, saat 15.00’te Portekiz Of Porto ile Portekiz Of Beira, saat 17.00’de ise Gürcistan’la Polonya karşılaşacak. Günün galipleri finale yükselecek. Final maçı Pazartesi günü oynanacak.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim