Maçtan sonra neşeli halleriyle dikkat çeken Rodallega’ya Trabzonlu sporseverler gördüğü kırmız kart nedeniyle Galatasaray’a karşı forma giyemeyecek olmasından dolayı büyük tepki gösterirken, golcü futbolcu saat 21.10’da Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Çorum Belediyesporlu Yakup Kayış’la ilgili şok bir suçlamada bulundu. Yakup’un ırkçılık yaptığını ima eden Rodallega, “Hareketimin profesyonel olmadığını kabul ediyorum ama ırkçılığı kabul edemem. O an incindim ve kontrolümü kaybettim” ifadelerini kullanarak Çorum Belediyesporlu futbolcuyu bir anda hedef tahtasına oturttu. Rodallega’nın bu paylaşımı gündeme bomba gibi düşerken, büyük şok yaşadığını belirten Yakup Kayış kendini TRT Spor’da Erdoğan Arıkan’ın sunduğu Spor Artı programına telefonla bağlanarak savundu. Yakup, olayla ilgili olarak, “Maç içerisinde sık sık karşılaştık. Kırmızı kart pozisyonundan önce bana çok sert bir girişi vardı. ‘Yavaş olsana, zaten 3-0 öndesiniz’ gibi ifadeler kullandım. O da sanırım İngilizceydi, bir şeyler söyleyerek üzerime geldi ve bir anda bana kafa attı. İngilizce bilmediğim için ne söylediğini anlamadım.

Benim ırkçılık yapmayacağımı beni tanıyan bilen herkes bilir. Ne küfrettim, ne de ırkçı bir söylemim oldu. Tahminim, Rodallega aldığı tepkiler sonrası böyle bir şeyi ortaya atarak kendisini kurtarmaya çalışıyor, iftira atıyor” dedi.

Erdoğan Arıkan, Yakup Kayış’la yaptığı telefon görüşmesinden sonra Trabzonspor’un TRT Muhabiri Barış Yurduseven’i canlı telefon görüşmesiyle yayına alırken, konuyla ilgili düşüncelerini sordu. Barış Yurduseven de, “Olaydan sonra Yakup’la ilgili biraz araştırmam oldu. Kesinlikle böyle bir şey yapacak biri olmadığını söylediler. Kendisiyle ilgili çok güzel şeyler söylediler.

Maçtan sonra Rodallega gayet neşeliydi. Aynı uçakla Trabzon’a döndük. Neşeli halleri üzerine kendi aramızda da “yabancılar böyle işte, umursamıyorlar” gibi şeyler konuştuk. Bence, kesinlikle bir yanlış anlama söz konusu” dedi.

Spor Artı programını hazırlayıp sunan Erdoğan Arıkan da, Barış Yurduseven’in görüşlerine katıldığını ifade ederken, “Bence de bir yanlış anlaşılma var. Rodallega’nın çıkıp durumu düzeltmesini bekliyoruz” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim