Türkiye Muaytai (Tayland boksu) Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan, Uluslararası Muaytai (IFMA) ve Avrupa Muaytai Federasyonu’nun da (EMF) programında bulunan Uluslararası Muaytai Açık Kupası Antalya’da yapıldı. Turnuvaya Çorum’dan katılan Bahar Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları 4 madalya kazandı.

Türkiye’de geleneksel hale getirilen Antalya Uluslararası Muaytai Açık Kupası bu yıl 10-15 Aralık tarihlerinde Antalya-Lara’daki Kervansaray Otel’de düzenlendi. Turnuvada, 14 ülkeden 900 civarında sporcu ringe çıktı. Antrenörlüğünü Bahar Gençlik ve Spor Kulübü antrenör hemşehrimiz Hasan Çalışkan’ın yaptığı Türk Milli Takımı turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken, Bahar Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından yıldızlar 40 kiloda Elissa Keltepe tüm rakiplerini yenip şampiyon olurken, 60 kiloda Selcan Efe de üçüncülüğü elde etti.

Gençler 57 kiloda Bulut Odabaş final müsabakasında yenilerek ikinciliği elde ederken, +71 kilonun madalya mazını kazanan Ege Zerrin de üçüncü olup bronz madalya aldı.

Bahar Gençlik ve Spor Kulübü’nün hem başkanı, hem de antrenörlüğünü yapan Hasan Çalışkan, sporcularının hem Türkiye’yi, hem de Çorum’u en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtirken, 2020’deki Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanıp katılacaklarını ve madalya kazanacaklarına inandığını söyledi. Bu turnuvaya 1 yıldır hazırlandıklarını ve istedikleri dereceleri aldıklarını da belirten Hasan Çalışkan, yeni yılda daha iyi dereceler hedeflediklerini sözlerine ekledi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim