Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ile Okul Sporları Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Okul Sporları Gençler İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası 8-10 Nisan tarihleri arasında Aksaray’da yapıldı. Masa tenisi ve voleybol branşlarında Çorum’u temsil eden Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi masa tenisi branşında Ankara, Erzurum, İstanbul ve Kayseri temsilcilerini 3-0’lık skorlarla mağlup ederek Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Öte yandan Özel Eğitim Meslek Lisesi sporcularından Onur Ünsal ferdi olarak mücadele ettiği turnuvada Türkiye birincisi olurken, Muhammet Cankaya ikinci, Can Bulanık ise Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attılar.

VOLEYBOLDA TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

Masa tenisi branşında Türkiye şampiyonu olan Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi, voleybol branşında da Türkiye ikincisi olarak Çorum’a döndüler.

Van, Erzurum ve İstanbul temsilcileri ile şampiyonluk mücadelesi veren Çorum temsilcisi ilk maçında Van Özel Eğitim Meslek Lisesi’ne 3-2 yenilirken, ikinci maçında Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi’ni, üçüncü maçında ise İstanbul Yedi Tepe Özel Eğitim Meslek Lisesi’ni 3-0’lık skorlarla yenerek Türkiye ikincisi olmayı başardı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim