Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait açık potalarda oynanması gereken turnuva maçları, havanın yağışlı olması nedeniyle Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Turnuvada, genç erkeklerde 6, genç kızlarda 6, büyük erkeklerde 9 olmak üzere 21 takım mücadele etti. Toplamda 50 müsabakanın yapıldığı turnuvada, genç kızlarda Anadolu Lakers, Potanın Perileri, Başöğretmen, BNG, NEGA ve Turgut Reisin Perileri mücadele etti. Müsabakalar sonunda, Turgut Reisin Perileri birinci, NEGA ikinci, Anadolu Lakers de üçüncü oldu.
Genç erkekler kategorisinde, TİTOBC, Lastchaspions Arizona, Team 23, DABO Bros, Lycanlar ve AKBER takımları mücadele etti. Müsabakalar sonunda, Lastchaspions Arizona birinci olurken, ikinciliği TİTOBC elde etti. Team 23 de üçüncü oldu.
Büyük erkekler kategorisinde ise, Gırgırına, Üç Hilal, Olimpik Limon, Bulls Basket, Dodhraki, Basketfaul, Uluslararası Gençlik Kulübü, Çimentobirlik ve Baba Kolej takımları mücadele etti. Müsabakalar sonunda, Üç Hilal şampiyon oldu. Basketfaul ikinciliği elde ederken, Bulls Basket de turnuvayı üçüncü bitirdi.
Basketbol İl Temsilcisi Demet Gökmen turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm takımları kutlarken, ilk 3 sırayı alan takımlar madalya ile ödüllendirildi.
(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim