Okullararası Küçük Kızlar Basketbol İl Birinciliği dün Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu arasında oynanan final maçıyla sona erdi. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, geçen yılın şampiyonu Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu’nu 4 sayı farkla yenerek mutlu sona ulaştı.
Yarı finalin galip takımları Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu dün şampiyonluk için karşılaştı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve Serkan Demirdöken-Furkan Alagöz hakem ikilisinin yönettiği maç çok çekişmeli geçti. İlk periyodu 2-0, ikinci periyodu da 5-4 kazanan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu devreyi 7-6 önde tamamladı.
İlk periyodu olduğu gibi üçüncü periyodu da 2-0 kazanan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu son periyodu 6-5 kaybetmesine rağmen sahadan 14-10 galip ayrılarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Geçen yılın şampiyonu Bahçelievler Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu ise ikincilik kupasıyla teselli buldu.
Merkez M.Akif: 14
B.Salim Akaydın: 10
SALON: Atatürk.
HAKEMLER: Serkan Demirdöken, Furkan Alagöz.
MERKEZ MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU: Hazal, Berru, Duygu, Neva, Pınar, Elif Ebrar, Elif Nur, Elif Naz, Ahsen, Aslı, İrem, Doğa, İlayda.
BAHÇELİEVLER ÖĞRETMEN SALİM AKAYDIN ORTAOKULU: İnci, Yağmur, Elvin, Tuana, Helen, Eylül, Merve, Nisa, Nilsu, Asel, Cemre.
1.PERİYOT: 2-0, 2.PERİYOT: 5-4,
3.PERİYOT: 2-0, 4.PERİYOT: 5-6.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim