Hitit Üniversitesi’nin evsahipliğinde Çorum’da düzenlenen 11.Üniversitelerarası Avrupa Futsal (salon futbolu) Şampiyonası’nda bayanlarda Rusya’nın şampiyon olmasından sonra erkeklerde ise mutlu sona ulaşan taraf Portekiz oldu. Finalde Gürcistan Ivane Javakhishivili Tbilisi State University’i son saniye golüyle 5-4 yenen Portekiz Of Beira İnterior Avrupa Şampiyonu oldu.

Dün, TOKİ Spor Salonu’nda oynanan final maçı nefesleri kesti. İlk yarıda üstün bir oyun sergileyen Portekiz ekibi devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda daha etkili bir oyun sergileyen Gürcistan temsilcisi 4 gol bulurken, 2 gol de Portekiz ekibi attı. Son dakikaya 4-4’lük eşitlikle girilirken, Portekiz Of Beira İnterior son saniyede bulduğu golle sahadan 5-4 galip ayrılarak Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Şampiyonluk için favori gösterilen Gürcistan ekibi ise ikincilikle teselli buldu.

11 takımın mücadele ettiği şampiyonada, Portekiz Of Porto üçüncü, Polonya dördüncü, Macaristan beşinci, Fransa altıncı, İstanbul Üniversitesi yedinci, Almanya sekizinci, Romanya dokuzuncu, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi onuncu, Çorum Hitit Üniversitesi ise onbirinci oldu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim