9 puanlı Mecitözüspor ise Ortaköy Belediye’yi konuk edecek. Mecitözüspor, Ortaköy temsilcisini 6 farkla yenerse, bu 3 takım arasındaki puan ve averajlar eşitlenecek. Bu durumda bu 3 takım kendi arasında tek devreli lig usulüne göre yeniden maçlar oynayacaklar. Mecitözüspor 6 farkı bulamazsa Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor ile Bayat Belediye, Mecitözüspor 7 farkı bulursa da Bayat Belediye ile Mecitözüspor 1.Amatör Küme’ye yükselecek.
4 takımın çift devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği 2.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi Play-Off Grubu’nda son haftaya girilirken, 3 takım ilk 2 şansını sürdürdü. Pazar günü oynanacak son hafta maçları bitiminde 3’lü averaj söz konusu. Hatta Play Off maçlarının 3 takım arasında yeniden oynanma ihtimali bile var.
Play-Off Grubu’nun 5. hafta maçları geçtiğimiz Pazar günü oynandı. Karahacip’te oynanan maçta, Bayat Belediye’yi 3-1 yenen Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor, puanını 12’ye yükseltip liderlik koltuğuna otururken, Bayat Belediye 9 puanda kaldı.
Mecitözü ilçe sahasında oynanan maçta ise, Mecitözüspor, Uğurludağ Belediye’yi 7-0 yenerek puanını 9’a yükseltti ve ilk iki şansını son haftaya taşıdı.
Son hafta maçları 31 Mayıs Pazar günü oynanacak. 9 puanlı Mecitözüspor, 12 puanlı lider Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’u konuk edecek. Bayat Belediyespor’un maçı ise son sıradaki Uğurludağ Belediye ile. Uğurludağ Belediye son maçına çıkmayacağını Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan’a bildirdi. Bayat Belediye 3-0 hükmen galip sayılacak ve puanını 12’ye yükseltecek.


MECİTÖZÜ’NÜN 7 FARK LAZIM
Mecitözüspor ile Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor arasında oynanacak maçı Mecitözüspor’un kazanması halinde Ortaköy, Bayat ve Mecitözü temsilcileri sezonu 12’şer puanla tamamlamış olacak. Bu durumda, ilk 2 sırada yer alıp 1.Amatör Küme’ye yükselecek takımlar 3’lü averaj hesaplaması sonucunda belli olacak. 3’lü averajda, Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor ve Bayat Belediye’nin 6’şar, Mecitözüspor’un ise 3 puanı bulunuyor. Mecitözüspor Ortaköy temsilcisini yenerse o da puanını 6’ya yükseltecek ve yine bir eşitlik söz konusu olacak. Bu durumda, averaja bakılacak. Ortaköy temsilcisi +6 averaja sahip olurken, attığı ve yediği gol sayısı eşit olan Bayat Belediye’nin averajı bulunmuyor. Mecitözüspor ise -6 averaja sahip. Mecitözüspor Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’u 6-0 yenerse, bu kez 3 takım da aynı averaja sahip olacak ve bu durumda bu 3 takım tek devreli lig usulüne göre maç yapacaklar. Maçlar sonunda ilk 2 sırayı alan takımlar 1.Amatör Küme’ye yükselecek. Mecitözüspor Pazar günü Ortaköy temsilcisini en az 7 farkla yenerse, 3’lü averajda Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor devre dışı kalacak ve Mecitözüspor’la Bayat Belediye 1.Amatör Küme’ye yükselecek. Ortaköy Belediye kazanır veya maç berabere biterse, ya da Mecitözüspor 6 farkın altında bir skorla kazanırsa, Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor ile Bayat Belediye 1.Amatör Küme’ye yükselecek.


İLK MAÇI ORTAKÖY 6-0 KAZANDI
Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor ile Mecitözüspor bu sezon grup aşamasında farklı gruplarda mücadele ederken, Play-Off Grubu’nda rakip oldular. İki takım arasında Play-Off Grubu’nun ilk yarısında Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’un evsahipliğinde Karahacip’te oynanan maçı Ortaköy temsilcisi 6-0 kazanmıştı.


(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim