Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda meydana gelen ihlallerle ilgili gündemindeki dosyaları karara bağladı. Yeni Çorumspor, geçen hafta Bayburt İl Özel İdare maçında yaşanan “saha olayları” ile “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle cezaya çarptırdı.

ADLİYESPOR MAÇI SEYİRCİSİZ

PFDK, Bayburt maçında taraftarların neden olduğu “çirkin ve kötü tezahürat” eyleminin bu sezon evsahibi olduğu maçlarda altıncı kez gerçekleşmesi üzerine Yeni Çorumspor’a 1 maç seyircisiz oynama ve 3 bin lira para cezası, aynı maçtaki “saha olayları” nedeniyle de 5 bin lira para cezası verdi. Kırmızı-Siyahlılar, ligin son haftasında Ankara Adliyespor’la iç sahada olan maçı seyircisiz oynayacaklar.

Yeni Çorumspor, sezonun ikinci yarısındaki Serik Belediye maçını da cezası nedeniyle seyircisiz oynamıştı.

CİZRESPOR MAÇI DA SEYİRCİSİZ

Seyircisiz oynama cezasıyla sarsılan Yeni Çorumspor’a bir iyi haber de yine PFDK’dan geldi. Kurul, Yeni Çorumspor’un Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Cizrespor’a da seyircisiz oynama cezası verdi. PFDK, geçtiğimiz hafta sahasında Halide Edip Adıvarspor’la oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu “çirkin ve kötü tezahürat” eyleminin bu sezon evsahibi olduğu maçlarda yedinci kez gerçekleşmesi üzerine Cizrespor’a 1 maç seyircisiz oynama ve 6 bin lira da para cezası kesti. Cizrespor’un Pazar günü Yeni Çorumspor’la olan kritik maçı seyircisiz oynanacak. Maçta Yeni Çorumspor’un taraftarı yer alabilecek.

HALİL YILMAZ’A 4 MAÇ!

PFDK, Yeni Çorumspor’un ligdeki rakiplerinden Anagold 24 Erzincanspor’un geçtiğimiz hafta Turgutluspor’la oynadığı maçta kırmızı kart gören futbolcusu Halil Yılmaz’a “hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti” nedeniyle 4 maçtan men ve 3 bin lira da para cezası verdi.

Editör: TE Bilisim