Güreş Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Çorum’da devam ediyor. Atatürk Spor Salonu’nda 9 Ocak’ta başlayan şampiyonada ilk madalyalar sahiplerini bulurken, Çorumlu güreşçiler 2 bronz madalya kazandı.
Şampiyonanın ilk gününde 57, 70 ve 97 kilolarda müsabaka yapıldı. Müsabakalar sonunda, 57 kiloda Ankara TEDAŞ Spor Kulübü’nden Süleyman Atlı birinci olurken, ikinciliği Erzurum Büyükşehir Belediyespor’dan Mansur Bayoğlu elde etti. ASKİ Spor’dan Sezer Akgül ve yine ASKİ’nin Çorumlu güreşçisi Ahmet Peker de üçüncü oldu.
70 kiloda mindere çıkan Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi İlyas Güneş ile İstanbul Sancaktepe Belediyespor’dan Zafer Dama Türkiye üçüncülüğünü paylaşırken, Kahramanmaraş Belediyespor’dan Mustafa Kuyucu birinci, TEDAŞ Spor Kulübü’nden Muhammed Akdeniz ikinci oldu.
97 kiloda, Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan Rıza Yıldırım birinci, İller Bankası’ndan Fatih Çakıloğlu ikinci, İstanbul Sancaktepe Belediyespor’dan Müren Mutlu ile ASKİ Spor Kulübü’nden İbrahim Bölükbaşı ise üçüncü oldular.
Şampiyonada dün de 61, 74 ve 125 kilo müsabakaları yapıldı. Gazetemizin basıma girdiği saatlerde final müsabakaları devam ediyordu.
Çorum’da 9 Ocak’ta başlayan Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası bugün sona erecek. Bugün 65 ve 86 kilolarda müsabaka yapılacak. Müsabakalar Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim