Zübeyde Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Dovn Sendromlular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu Merve Peker, önümüzdeki ay Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan Özel Sporcular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSF) tarafından 2015 yılında düzenlenen Dovn Sendromlular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonalarında, Çorum Zübeyde Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden Merve Peker, Gamze Çalışkan ve Aybüke Ceren Babaoğlu mücadele etti. Merve Peker, Antalya’daki bölge şampiyonasından sonra Mayıs ayında İstanbul Silivri’de Türkiye Şampiyonu oldu. Gamze Çalışkan bu şampiyonlarda ikinciliği, Aybüke Ceren Babaoğlu ise üçüncülüğü elde etti.
Merve Peker, kazandığı Türkiye Şampiyonlukları nedeniyle Kırklareli’nde düzenlenen Milli Takım seçmelerine katıldı. Seçmelerde de birinci olan Peker, Kasım ayının son haftasında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan Özel Sporcular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Peker, Dünya Şampiyonası öncesinde Ankara’da düzenlenecek son hazırlık kampına katılacak.
Öte yandan, Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitimi ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından Denizli’de düzenlenen Özel Olimpiyatlarda Merve Peker ağır zihinsel engelliler kategorisinde elde ettiği Türkiye şampiyonluğu nedeniyle hafif engelliler kategorisinde yarıştı ve üçüncü oldu. Aybüke Ceren Babaoğlu da yine üçüncülüğü elde etti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ S.ALİ BÜYÜK’E ZİYARET
Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazanan Merve Peker, üst üste 3-4 ralli yapabilen Türkiye Üçüncüsü Aybüke Ceren Babaoğlu, Zübeyde Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü M.Ali Kurt ve Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret etti.
Okul Müdürü M.Ali Kurt elde ettikleri başarılar ve çalışmalarla ilgili Büyük’e bilgi verirken, Büyük de, dereceye yapan sporcuları kutladı, emeği geçen herkese teşekkür etti.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim