Sakarya’da düzenlenen Liseli Gençler Masa Tenisi grup Birinciliği’nde, erkeklerde Çorum’u temsil eden Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, finalde yenilerek ikinci olmasına rağmen Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.
Ali Afşin Gül, Mahmutcan Öztuna, Ahmet Emin Özdemir ve Aslan Salgut’tan oluşan kadrosuyla mücadele eden Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, 16 takımın katıldığı grup birinciliğinde, Zonguldak, Çankırı ve Samsun temsilcilerini 3-1’lik skorlarla yenerek ana tabloya çıktı. Ana tabloda Sakarya takımını da aynı skorla mağlup eden Özel Samanyolu, İstanbul şampiyonuna 3-1 yenilmesine rağmen sonrasında İzmit, Sakarya ve Samsun temsilcilerini yenerek finale yükseldi. Finalde İstanbul Tuna Lisesi’ne 3-1 yenilen Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, grup ikincisi olarak 13-15 Ocak’ta düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.
Özel Samanyolu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Zekeriya Doğan yaptığı açıklamada, “Açıkcası gruptan birinci olarak çıkmamız bizim için sürpriz olmadı. Her ne kadar İstanbul Şampiyonuna finalde kaybetsek de ikinci sırayı alarak büyük başarı elde ettik. Bundan sonra önümüzde Türkiye Şampiyonası var ona odaklandık Okulumuzun bize vermiş olduğu katkı ve destekle Şampiyonada da derece elde etmek istiyoruz” dedi.
Okul Müdürü Yahya Ceylan ise, “Hem okulumuz adına, hem de Çorum adına aldığımız bu başarı ve zaferden dolayı büyük onur duydum. Başarılarından dolayı tüm sporcularımızı tek tek kutluyorum. Türkiye Şampiyonasında da takımımıza başarılar diliyorum” dedi.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim