Okul Sporları Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Ortaokullar Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası Adıyaman’da yapıldı. Çorum temsilcisi Özel Pınar Koleji kızlarda şampiyon, erkeklerde ise Türkiye dördüncüsü oldu.

8 grupta 104 takımın katılımıyla başlayan Türkiye Şampiyonası’nın final müsabakaları Adıyaman’da yapıldı. Türkiye’den 24, K.K.T.C.’den de 1 olmak üzere 25 takımın mücadele ettiği finallerde Çorum’u hem kızlarda, hem de erkeklerde Özel Pınar Koleji temsil etti.

Antrenörlüklerini Mesut Kuşgöz, Sedef Karadağ ve Derya Tuncal’ın yaptığı Özel Pınar Koleji’nin kız takımı Asu Ayça Şenyuva, Yağmur Yeşil ve Sahranur Yılmaz’dan oluştu. Özel Pınar, sırasıyla Kahramanmaraş Gazi Ortaokulu’nu 3-1, Özel Sanko Ortaokulu’nu 3-0, Ankara Şehitlik Ortaokulu’nu 3-0, Zonguldak Yayla Ortaokulu’nu 3-0, yenerken, İstanbul Ali Cevat Özyurt Ortaokulu’na 3-1 yenildi. Ancak yarı final iki eleme aşamasından8 oluştuğu için ikinci aşamada Mümin Gençoğlu Ortaokulu’nu 3-0’la geçen Özel Pınar finale yükseldi. Çorum temsilcisi, Batman Özel Final Ortaokulu ve Isparta Ülkü Ortaokulu’nu 3-0, İstanbul Ali Cevat Özyurt Ortaokulu’nu da 3-2 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Emir Eren Atıcı, Abdulkadir Saydam ve Yasin Egemen İbiş’ten oluşan ve antrenörlüklerini yine Mesut Kuşgöz, Sedef Karadağ ve Derya Tuncal’ın yaptığı Özel Pınar Koleji’nin erkek takımı ise, Eskişehir Şehit Yunus Baykal Ortaokulu’nu 3-0, Kayseri Sadiye Nuhoğlu Ortaokulu’nu 3-0, Isparta Ülkü Ortaokulu’nu da 3-0 yenerken, Gaziantep Kocatepe Ortaokulu’na 3-1, Denizli Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu’na 3-0, İstanbul Özel Medeniyet Ortaokulu’na 3-1 ve yine aynı takıma 3-1 yenilip Türkiye dördüncülüğünü elde etti.

Antrenör Mesut Kuşgöz, Çorum’dan ilk kez bir okul takımının Türkiye Şampiyonu olduğuna dikkat çekerken, şampiyon olan kız takımı ve dördüncü olan erkek takımını kutladığını söyledi.

Kuşgöz, kazandıkları başarıda, kendilerine her zaman destek olan Okul Müdürü Kazım Alpoğlu, beden eğitimi öğretmenleri, branş öğretmenleri ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim