Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Satranç Turnuvası Osmancık'ta yapıldı. Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakalarda Çorum’un yanı sıra Amasya, Tekirdağ, Samsun, Sivas ve Ordu’dan sporcular katıldı. 4 kategoride gerçekleşen müsabakalar sonunda 8 yaş altı kategorisinde Gökdeniz Ekmekçioğlu birinci, Övgü Zengin ikinci, Süheyla Bostancıer üçüncü, Burak Sarp Kolcu dördüncü olurken, 12 yaş altı kategorisinde ise Yusuf Mirza Bal birinci, Beren Demir Özer ikinci, Efe Yasin Ardil üçüncü ve Furkan Özbudak dördüncülüğü elde etti. 10 Yaş altı kategorisinde gerçekleşen müsabakalar sonunda Sümeyye Temiz birinci, Yusuf Bera Özişçen ikinci, Zeynep Ünal üçüncü , Efe Taşlı dördüncü, Açık kategorisinde ise Sedat Zengin birinci, Ümit Muştuoğlu ikinci, Sefat Shalkouhı Darıush Hannanı üçüncü ve Emir Bek ise dördüncülüğü elde etti.

Müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını ürkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bekir Yazıcı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kanıtemiz, Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği Başkan Vekili Hüseyin Aksungur ve Osmancık Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Çıplak tarafından verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel satrança duyulan sevginin kendisini çok memnun ettiğini belirterek satranç aslında elle değil akılla oynanan bir oyun olduğunu söyledi. Satrançın insanlar üzerinde sosyal ve duygusal zekalarının gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu da savunan Tökel, “Satranç İl Temsilciliği’ne, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi yetkililerine ve bu organizasyonun yükünü çeken Ümit Muştuoğlu ile Ahmet Bal öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi bildiriyorum. Buraya gelip yarışan, yarışmalara ilgi duyan ve yarışmaların disiplin içerisinde geçmesini sağlayan hakemlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim