1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde 2014-2015 Sezonunun şampiyonu belli oldu. Osmancıkspor, bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Ligin 19. hafta maçları dün oynanırken, haftaya 44 puanla lider giren Osmancıkspor, düşme potasındaki Kültürspor’la Çorum’da karşılaştı. Kültürspor karşısında, 39.dakikada Serkan’ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Osmancıkspor, 62.dakikada Erol’la farkı ikiye çıkartırken, Kültürspor 76’da Sefa ile golü bulup maça yeniden ortak oldu.
İlerleyen dakikalarda ataklarını sıklaştıran Osmancıkspor, 82.dakikada Yasin’le farkı tekrar ikiye çıkartırken, 90.dakikada Serkan’la bir gol daha bulup sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Bu sonuçtan sonra, puanını 47’ye yükselten Osmancıkspor, en yakın takipçisi Çimentospor’un deplasmanda Osmancık Belediye ile berabere kalması üzerine, şampiyonluğunu ilan etti.
Kalan 2 haftada, Alaca Belediye’nin ligden çekilmesi nedeniyle 20. haftayı 3-0’lık hükmen galibiyetle kapatacak olan Osmancıkspor, son maçında İskilipgücü’ne yenilse bile Çimentospor’a ikili averaj üstünlüğü sağladığından şampiyonluk kupasının sahibi olacak.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim