Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4.Grup’ta mücadele eden Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’da sorunlar patlak vermeye başladı. Antrenör Mustafa Veran, deplasmanda 2-0 kaybettikleri Çarşambaspor maçından sonra bir sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımında görevi bıraktığını açıkladı.
Görevi bırakma kararını önceki hafta 13 Şubat Erzincan Gençlikspor’la oynadıkları ve 1-0 kazandıkları maç öncesinde aldığını ancak muhatap bulamadığı için göreve devam ettiğini altını çizen Mustafa Veran, gruptaki bazı takımların birkaç futbolcusuna verdiği paraların Ortaköy Belediyespor Şapinuvaspor’un bir sezonluk bütçesine denk olduğuna vurgu yaparken, bazı futbolcularının antrenmanlara gelmek için otobüs parası bile bulamadıklarını, gelinen noktada göreve devam etmenin bir anlam ifade etmediğini kaydetti.
Takıma sahip çıkılmadığını belirten Mustafa Veran, açıklamasında “Benim olduğum 1 buçuk yıldaki başarı ortadır. Ortaköy ilçesi olarak maddi manevi yokluk içerisinde böylesine zor bir ligde mücadele ediyoruz. Başarısızlık varsa bunu ben üstleniyorum. İnşallah ilçemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil etmeye devam ederiz. Ben üzerime düşen görevi, göreve geldiğimden bugüne kadar amacım ve hedefim doğrultusunda fedakârlıklarla en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum ve biliyorum. Görevini, sorumluluklarını, sözlerini yerine getirmeyenleri, takımın yükünü, 23 kişinin sorumluluğunu benim üzerime bırakanlara artık elini taşın altına sokmalarını, menfaat ve çıkar beklemeden gönülden gelerek takıma sahip çıkmalarını temenni ediyorum.
Ortada bir başarısızlık var ve başarısızlığın nedenleri çok fazla. Bunu kabullenecek kimsede yok, yapmazlar. Herkes işini çok iyi idare ediyor. Bizde fedakârlık bitti, yeter diyorum. Bir oyuncu antrenörünü arayıp ‘antrenmana geç kalacağım’ dediğinde, antrenörü ‘neden, antrenman saatini bilmiyor musun dediğinde, ‘hocam otobüs param yok yürüyerek geliyorum, biraz gecikeceğim’ diyorsa, bu takım ilçesini,  ilini Türkiye’de temsil ediyorsa, idare edilecek bir yanı kalmamıştır.
Bu şartlara rağmen başkalarını değil, antrenörü olarak kendimi hatalı görüyorum ve uygun şartlar (aylık otobüs paraları ve kişisel ihtiyaçları için oyuncu başı 300 veya 400 lira) verilmediği sürece takımdaki görevimi bırakıyorum.
Söyleyecek başka bir şey yok. Bu fırsat kaçtığında bir daha böyle bir başarının elde edilmesi Ortaköy ilçesi için çok zor ve imkânsız olacak, değerini bilin diyorum. Bunları bir spor adamı ve Ortaköylü hemşeriniz olarak söylüyorum.
Emeği geçen herkese, özellikle geçen sene ve bu sene benimle olmayı isteyen, fedakârlık yapan oyuncularıma teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Amacınızdan ve hedefinizden ne olursa olsun yılmayın. Önce karakterli ve iyi insan, sonra iyi futbolcu olmak için çok çalışın, çaba gösterin, inanın, isteyin” görüşlerine yer verdi.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim