1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde 13.haftanın erteleme maçında şampiyonluğun iki güçlü adayı Eti Lisesi Gençlikspor’la Ortaköy Belediye Şapinuvaspor karşılaşırken, Ortaköy temsilcisi ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrılıp hem liderlik koltuğunu geri aldı, hem de şampiyonluk için büyük avantaj yakaladı.
Dün, 1 No’lu Dış Saha’da oynanan ve ulusal hakem Celal Bayraklı’nın yönettiği maç oldukça çekişmeli geçti. İki takım da kontrollü bir futbol sergilerken, ilk gol Eti Lisesi’nden geldi. Haftaya lider giren Eti Lisesi, ilk yarının 1.uzatma dakikasında İsmail’in attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golle Kırmızı-Siyahlılar devreyi 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda Eti Lisesi’nin farkı artırma, Ortaköy Belediye’nin ise beraberlik çabaları vardı. Son bölümlerde baskısını iyice artıran Ortaköy temsilcisi 71.dakikada Hüseyin’le beraberlik golünü buldu. Karambolda savunmanın uzaklaştırmak istediği topu sert bir vuruşla filelere gönderen Hüseyin skora denge getirirken, aynı futbolcu 87.dakikada Ortaköy ekibini 2-1 öne geçirdi.
Kalan sürede başka gol olmayınca sahadan 2-1 galip ayrılan Ortaköy Belediye puanını 41’e yükseltirken, hem liderlik koltuğunu geri aldı, hem de bitime 3 hafta kala şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. 39 puanda kalan Eti Lisesi ise 2.sıraya geriledi.
Karşılaşmaya iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Toplamda yaklaşık 500 taraftar takımına tribün desteği verirken, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir takımını yalnız bırakmadı. Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül ile spor taban birliklerinin temsilcileri de şampiyonluk niteliğindeki maçı izledi.

SAHA: 1 No’lu Dış Saha.
HAKEMLER: Celal Bayraklı, Gökhan Yumlu, Furkan Alagöz.
ETİ LİSESİ GENÇLİKSPOR: Onur, Rıza, Umut, Seydi, Ercan, Orhan, İsmail, Medet, Zihni, Recai (Cemal), Sezer (Emre).
ORTAKÖY BELEDİYE ŞAPİNUVASPOR: Emrah, Yunus, Mustafa Alat, Taner (Hakan), Barış, Fatih, Hüseyin, Arif, Burak, Mustafa Veran, Adil (Alaattin).
GOLLER: Dk. 45+1 İsmail (Eti Lisesi), Dk. 71 ve 87 Hüseyin (Ortaköy)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 88 Medet (Eti Lisesi), Dk.88 Ö.Faruk (Ortaköy yedek kulübesinden).

KALAN MAÇLAR
Ligde son 3 haftaya girilirken, lider Ortaköy Belediye Şapinuvaspor İskilipgücü ile deplasmanda, Çorumspor’la sahasında, Osmancık Belediye ile de deplasmanda karşılaşacak. Eti Lisesi ise sırasıyla Çorumspor, Osmancık Belediye ve Çimentospor ile oynayacak.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim