SAHA: 1 No’lu Dış Saha.

HAKEMLER: Murat Kasap, Muhammet Şentürk, Barış Uzma.

ORTAKÖY BELEDİYE ŞAPİNUVASPOR: Emrah, Sefa, Yusuf, Cihat, Arif Anıl, Eyüp, Taha, Hakan, Ali Mert (Mahmut), Emirhan (Oğuzhan), Mustafa.

AYANCIK BELEDİYESPOR:  Gökhan Erol, Ahmet, Gökhan Yaman, Özcan, Christian Emeka, Gürkan, Eren, Melih (Ekrem Özdemir), Caner (Muhammed), Erkan, Ekrem Gökçe (Furkan).

GOL: Yok.

KIRMIZI KART: Dk 90+1 Ekrem Özdemir (Ayancık Belediye), Mustafa Veran (Maçtan sonra-Ortaköy).

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4.Grup’ta Çorum’u temsil eden Ortaköy Belediye Şapinuvaspor ikinci yarının ilk maçında Ayancık Belediyespor ile sahasında 0-0 berabere kaldı.

Dün 1 No’lu Dış Saha’da oynanan karşılaşmaya konuk Ayancık Belediyespor daha etkili başladı. Caner  ve Ekrem Gökçe ile Ortaköy kalesinde gol arayan Ayancık Belediyespor Ortaköy defansını geçmekte zorlandı. İlerleyen dakikalarda orta alanda Hakan Çıtak’ın etkili futbolu ile oyuna ortak olan Çorum temsilcisi Ortaköy Belediye Şapinuvaspor gol yollarında etkisiz kalınca mücadelenin ilk yarısı başladığı gibi sona erdi. İkinci yarının başlarında rakibine oranla daha etkili bir oyun sergileyen Ortaköy Belediye Şapinuvaspor bir türlü istediği golü bulamadı. Mücadelenin 68.dakikasında Mustafa Veran’ın indirdiği topta Arif kafa ile topu ağlarla buluşturdu ancak orta hakem Murat Kasap faul gerekçesi ile golü iptal etti.

Maçın son bölümünde Ortaköy kalesinde daha üretken olmaya başlayan konuk Belediyespor Ortaköy defansını geçmekte zorlanınca karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Karşılaşma sonunda hakeme itirazlarını devam ettiren kaptan Mustafa Veran çift sarı karttan kırmızı kart gördü. Polis güvenliği nezaretinde sahayı terk eden hakemlere taraftar tepki gösterdi.

Bu sonucun ardından Ortaköy Belediyespor puanını 6 yaparken, konuk Ayancık Belediyespor ise puanını 10’a yükseltti. Ortaköy Belediye Şapinuvaspor gelecek hafta Ladik Belediyespor’un konuğu olacak.

MAÇTAN DİKAKALAR…

DAKİKA 18: Konuk Ayancık Belediyespor’dan Melih sağ kanattan etkili geldi. Sıfıra inip ortaladığı topa Caner gelişine yerden sert vurdu top kaleci Emrah’ın kucağında kaldı.

Dakika 32: Kazanılan serbest vuruşta Ali Mert’in ceza sahasına gönderdiği topu Mustafa Veran kafa ile indirdi. Oluşan karambol sonrası Cihat bir anda kaleci ile karşı karşıya geldi top kaleci Gökhan’da kaldı.

DAKİKA: 37: Sağ kanattan gelişen Ayancık Belediyespor atağında Melih ceza sahasına girerek Erkan’a bıraktı. Erkan’ın vuruşunda top Ortaköy Belediye Şapinuvaspor defansına takıldı.

DAKİKA 40: Ev sahibi Ortaköy Belediyespor’un ani gelişen atağında Taha sağ kanattan çalımlarla ceza alanına girdi. Emirhan’a çıkardığı pasta Emirhan şut çekmek yerine çalım deneyince pozisyonu Ayancık defansı uzaklaştırdı.

DAKİKA 58: Sol kanattan gelişen Ayancık Belediyespor atağında Ekrem topu Ortaköy ceza alanı içine kadar sürükledi pasını Caner’e aktardı. Caner sert vurdu top Ortaköy defansına çarparak uzaklaştı.

DAKİKA 68: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Hakan Çıtak arka direğe gönderdi. Arka direkte Mustafa topu Arif’e indirdi. Arif kafa ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ancak  hakem faul gerekçesi ile golü iptal etti.

DAKİKA74: Konuk Ayancık Belediyespor’da Eren orta sahada topu kazandı. Daha sonra ara pasıyla topu Ekrem ile buluşturdu. Ortaköy defansını çalımla geçen Ekrem şutunu çekti top yandan auta gitti.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim