2016-2017 Amatör Futbol Sezonunda Çorum’u Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edecek olan Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’un lige katılım payını ödeyip, resmi başvurusunu yaptığı açıklandı.
Aynı zamanda Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’un Onursal Başkanı olan Belediye Başkanı Taner İsbir, BAL’a katılım süresinin bugün sona ereceğini hatırlatırken, katılım payı olan parayı ödediklerini ve evrakları Futbol Federasyonu’na göndererek resmi başvuruyu yaptıklarını söyledi.
İsbir, maçları Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynamak istediklerini ancak olumsuz cevap almaları üzerine 1 No’lu Dış Saha’da oynama kararı aldıklarını belirtirken, “Biz Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor olarak Çorum'da yeni bir heyecan yaratmak istiyoruz. Davullarla zurnalarla maçlarımızı oynamak istiyoruz. Bunun için de en uygun yerde maçlarımızı oynamak en doğal hakkımız. Ama bazı arkadaşlar bize Nazmi Avluca veya Mimarsinan sahasını uygun gördü. Biz orda oynamak istemediğimizi daha öncede belirttik. Biz maçlarımıza Ortaköy halkını komple Çorum'a getireceğiz. Bu nedenle 1 No'lu Dış Saha bize çok uygundu ve bu yönde de şuan bir karar alınması beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.
Transfer çalışmalarının devam ettiğini iddialı bur takım kuracaklarını da yineleyen Başkan İsbir, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyip çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.
(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim