Dün, saat 14.00’te Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Alkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Gül, ana gayelerinin Çorum’a hizmet olduğunu ifade ettiler.

ALKAN: DÜNYA ÜNİVERSİTESİYİZ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 5-6 bin olan öğrenci kapasitesini 6 yılda 18 bine çıkarttıklarını ve 20 bine ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Rektör Alkan, “Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz yıl Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na evsahipliği yaptık. Önümüzdeki ay da Avrupa Futsal Şampiyonası’nı organize edeceğiz. Bu tür organizasyonlarımız devam edecek.

Daha önce, Hitit Üniversitesi’nin Dünya üniversitesi olduğunu söylemiştik. Bu söylemin altını doldurmamız gerek. İşte bu organizasyonları hem bu yüzden, hem de Çorum’un katkı için yapıyoruz” dedi.

Hitit Üniversitesi olarak kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını ve bunun neticesinde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Alkan, “Göreve geldiğimde, Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Bey ziyaretime gelmişti. O zaman demişti ki, bir rektör yardımcısı gibi çalışacağım. Gerçekten de Sayın Başkanın çok büyük desteklerini gördük. Valiliğimiz, Belediyemiz ve Ticaret ve Sanayi Odası gibi kurumlarla iyi ilişkiler içerisinde önemli çalışmalar yapıyoruz.

Bugün, Avrupa Futsal Şampiyonası öncesinde Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolünü imzalıyoruz. Para bir şekilde bulunuyor. Bu doğrultuda, kurumlar arasındaki bu tür işbirlikleri çok önemli.

Ben, desteklerini hiç esirgemeyen Valimiz, Belediye Başkanımız, TSO Başkanımız ve Zeki Gül Bey’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜL: ÇORUM’A KATKI SAĞLAYAN HER FAALİYETİ DESTEKLİYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın, Çorum’un kalkınması yolundaki çalışmalarda hep en ön safta yer aldığını ifade ederken,“Üniversiteler bir şehrin en önemli lokomotiflerinden biridir. Çorum’da da Hitit Üniversitesi bu anlamda önemli çalışmalara imza atıyor. Sayın Rektör, Çorum’un kalkınması ile ilgili konularda hep ön saflarda yer alıyor.

Belediye olarak sadece yol, park gibi çalışmalar yapmıyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmaların yanında spora da katkı sağlıyoruz. Bugün burada bu çalışmalardan birine daha destek için bulunuyoruz. Çorum’a katkı sağlayan her türlü faaliyeti destekliyoruz.

Dünya Güreş Şampiyonası’ndan sonra Avrupa Futsal Şampiyonası da uluslararası bir organizasyon. Ben, Çorum’un uluslararası alanda yeterince tanıtılamadığını düşünüyorum. Bu açıdan baktığımızda Hitit Üniversitesi’nin bu çalışmaları Çorum’un tanıtımı açısından son derece önemli. Bunun için de Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim