Osmaniyespor’un maça 2 gün önceden gelmesinin ve kendilerine saha tahsis edilmesine rağmen “bize saha verilmedi” şeklinde asılsız bir iddiayı ortaya atarak ortamı gerdiğini belirten Tokuş, “Rakip takım anlamadığımız bir nedenle Çorum’a 2 gün öncesinden geldi. Sanki şampiyonlar ligi maçı gibi bir hava yaratıp ortamı durduk yere gerdiler. Kendilerine Bölgesel Amatör Lig ve amatör maçların oynandığı saha çalışmaları için tahsis edildi. Onlarsa buranın bir halı saha olduğunu iddia ederek, kendi sosyal medya hesaplarında “Bize saha verilmedi” diye yaygara kopardılar. Bu çirkin bir davranıştı. Biz de zaman zaman bu sahayı kullanıyoruz. Yaptıkları futbol adına kabul edilemez bir çirkinliktir ve iftiradır” dedi.

FUTBOLU KATLETTİLER

Osmaniyesporluların futbol oynamaktan çok oynatmamaya çalıştığını ve bunun için de hür türlü yola başvurduğunu kaydeden Tokuş, “Yatanın bir türlü kalkmadığı ve kenar yönetimin buna seyirci kaldığı bir futbol anlayışıyla bu ülkede futbol hiçbir yere gelmez. Bununla beraber rakip takım teknik direktörü yaşanan bu gelişmeler karşısında ne kendi yardımcılarını, ne de futbolcularını hiçbir şekilde uyarmadığı gibi, futbolun çirkinleşmesine de göz yummuştur. Bunlara bir de hakemin anlamsız yönetim şekli eklenince iş iyice çığırından çıkmıştır.

Herkesin bildiği üzere, daha önce Uşakspor, Adliyespor ve Karaköprü Belediye de Çorum’dan puanla ayrıldı. Bu maçların hangisinde olay çıktı? Yaşanan bu olayların tek sorumlusu Osmaniyespor teknik heyetidir. Bizler rakip futbolcuları soyunma odalarına yönlendirmeye çalışırken, sportif teknik direktörleri ‘siz Osmaniye’ye gelmeyecek misiniz?’ gibi tehditvari söylemlerde bulundu. Bu sözleriyle güya bize gözdağı vermek isteyen bu arkadaş, farkında olmadan temsil ettiği kentin adını kirletmektedir. Oysa bizim için Osmaniye, bu ülkenin güzide bir şehridir. Kimsenin de Osmaniye kenti ve halkının adını bu şekilde kirletmeye hakkı yoktur. Bu sözden ne anlamalıyız. Yani Osmaniye’ye giden takımların başına bir sıkıntı mı gelecek? Bunu mu ima ediyor. Bizim için Uşak, Aydın, Denizli, Trabzon ne ise Osmaniye’de aynıdır.

Bizim ne Osmaniyespor, ne de Osmaniye halkı ile hiçbir sorunumuz yoktur. O teknik heyet, orada geçicidir, kalıcı olan Osmaniyespor ve Çorum halkının dostluğudur. Bizim zamanı geldiğinde aslanlar gibi Osmaniye’ye gidip maçımızı oynayacağız. Bu konuda da sağduyulu Osmaniyelilerin olumsuz hareketler içerisinde bulunmayacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim