Trabzon’da devam eden ve Dünyanın en büyük spor organizasyonları arasında gösterilen “ISF GYMNASİADE 2016 Okul Sporları Olimpiyatları”nda Türkiye’yi temsil eden Çorumlu güreşçilerden Uğur Doğan ve Yahya Akkaya madalya aldı.
10 spor dalında 2500 sporcunun hünerlerini sergilediği organizasyonda Türkiye Milli Takımları büyük başarı sergiliyor. Organizasyonun güreş dalında yapılan maçlarda Türkiye Milli Takımı adeta madalyalara abone oldu. Bayan Güreş Milli Takımı 8 sıkletin 7'sinde altın madalya alarak büyük bir başarıya imza atarken, Serbest stil müsabakalarında ise Türk güreşçiler 9 sıkletin 4'ünde altın, 2'sinde gümüş ve 2'sinde de bronz madalya kazandılar.
Dev organizasyonda, Çorum’dan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Topuz hakem olarak görev alırken, aynı okuldan 46 kiloda Uğur Doğan, 55 kiloda Yahya Akkaya, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 60 kiloda Ahmet Çınar serbest stilde milli mayoyu giydiler.
46 kiloda mindere çıkan Uğur Doğan, finale yükselme başarısı gösterirken, Hindistan’dan Amin’le şampiyonluk mücadelesi verdi. Çorumlu güreşçi, Hintli rakibine yenilerek Olimpiyat ikinciliğinde kaldı ve gümüş madalya aldı.
55 kiloda mücadele eden Yahya Akkaya ise madalya maçını kazanarak Fransız güreşçi İsmailov Adam’la üçüncülüğü paylaştı ve bronz madalyanın sahibi oldu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim