Okul Sporları Tertip Komitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer başkanlığında yeni sezon takvimi ve organizasyonlarla ilgili toplantı yaptı. Okul sporları bu yıl “1.Küme” ve “2.Küme” olmak üzere 2 kategoride düzenlenecek.
Olimpik Yüzme Havuzu toplantı salonunda saat 10.30’da başlayan toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, ilçe spor müdürleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdiresi Satı Yücel, Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Kuşçu, Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Baki Aygün, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Tertip Komitesi üyeleri ve beden eğitimi öğretmenleri ile il temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, geçen sezon 26 branşta, 6 kategoride 102 il birinciliği düzenlediklerini, bu müsabakalara 1053 takım ve 6904 sporcu öğrencinin katıldığını, organizasyonlarda hiçbir aksaklık yaşanmadığını söyledi. Çorum’a verilen 4 grup, 1 yarı final grubu ve 1 Türkiye Şampiyonası’na da evsahipliği yaptıklarını hatırlatan Haşim Eğer, emeği geçen herkese teşekkür etti.



ORGANİZASYONLAR 2 KATEGORİDE DÜZENLENECEK
Haşim Eğer’in konuşmasından sonra, Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Baki Aygün bir sunum yaptı. Aygün, organizasyonların il birinciliği (1.Küme) ve bazı branşlarda ilçe birinciliği (2.Küme) olmak üzere 2 kategoride düzenleyeceklerini belirtti.
1.Küme’de şampiyon olan takımların Çorum’u temsil etme hakkı kazanacağına dikkat çeken Baki Aygün, okulların istedikleri kategorilere katılabileceklerini, bununla ilgili katılım başvurularını www.okulsportal.gsb.gov.tr adresi üzerinde bulunan Okul Sporları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapmaları gerektiğinin altını çizdi.
1.küme kategorisinde düzenlenecek yarışmalara katılım başvurularının 13-26 Ekim tarihlerinde yapılacağını belirten Baki Aygün, 2.küme başvurularının ise 2-21 Kasım tarihlerinde yapılacağını dile getirdi.
Aygün, Okul Sporları Tertip Komitesi’nin belirleyeceği takvim çerçevesinde çekilecek fikstürlerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği’nin internet sitesinden yayınlanacağını kaydetti.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim